Kršćanski manifest

konferencija
00
Dana
00
Sati
00
Minuta
00
Sekundi
utorak 21.05.2024.
19:00-21:00
Evanđelje po Luki 6
Isusove riječi koje mijenjaju život

Govornik

Alistair Begg

Alistair Begg služi kao pastor crkve Parkside Church u državi Ohio već 40 godina.

Podrijetlom je iz Glasgowa u Škotskoj, diplomirao je teologiju na The London School of Theology. Svakodnevno ga se moze čuti na radijskom programu Truth For Life.

Alistair i njegova supruga Susan imaju troje odrasle djece i osmero unučadi.

LOKACIJA

PROGRAM

Pastoralni centar Čakovec

Ul. Jakova Gotovca 2, 40000 Čakovec

18:30 Dolazak i druženje

19:00 Uvod i molitva

19:05 Slavljenje pjesmom

19:20 Poruka – Alistair Begg

20:20 Slavljenje pjesmom

20:30 Panel s govornikom

21:00 Druženje i odlazak

Knjiga

Kršćanski manifest

Kršćanski manifest je pristupačna knjiga kroz koju njezin autor, Alistair Begg, tumači Isusovu čuvenu Propovijed u Luki 6. Pomaže nam razumjeti da se Isusovo Kraljevstvo uvelike razlikuje od kraljevstava ovoga svijeta.
Alistair nas tako vodi u Isusovo učenje o oproštenju, iskrenosti, poslušnosti i sreći te nam pokazuje kako tumačiti Isusove riječi na preobražavajući način.
Kršćanski manifest nas podsjeća da su Isusova učenja radikalna i da često idu protiv naših prirodnih inklinacija. No kada ih slijedimo, pronalazimo istinsku sreću i ispunjenje u životu.

Hrvatsko izdanje knjige sadrži dodatni materijal, odnosno Priručnik za proučavanje, zbog čega ova knjiga ima još veći potencijal da njezine čitatelje i proučavatelje – pojedince i skupine – dovede do veće spoznaje Gospodina Isusa i životne preobrazbe u njegovu sliku.

„Manifest je javni proglas, odnosno objava koju izdaje monarh ili predsjednik države, odnosno predstavnik kompanije ili organizacije. Ovo je manifest za kršćanski život, ravno iz Isusovih usta, koji je izrekao kad je okupio svoje sljedbenike, kao i one koji su razmatrali mogućnost da postanu njegovi sljedbenici, ‘na ravnu’ – na visoravni – i podučavao ih je jednoj od svojih najpoznatijih propovijedi koju nalazimo u Lukinom evanđelju, koju nazivamo ‘Propovijed na visoravni’. U pitanju je manifest koji nije namijenjen političkoj areni, nego onoj međuljudskoj i individualnoj.“
– Alistair Begg

VIDEO

Play Video