O nama

Vizija udruge Radosna vijest je evanđeosko kršćanstvo u Hrvatskoj udruženo u proslavljanju Boga, življenju u skladu s porukom evanđelja i vjernom nasljedovanju Kristova poziva na učeništvo.

Ova vizija iziskuje poučavanje cjelokupne Božje objave u Svetom pismu. Stoga je misija Radosne vijesti pružiti tiskane i digitalne pisane, audio i video materijale, ali i izobrazbe, osposobljavanja i znanstvene aktivnosti koji se temelje na Bibliji, kršćanskom svjetonazoru i zdravoj evanđeoskoj teologiji. Time želi doprinijeti duhovnoj obnovi vjernika svih uzrasta, pomoći im da evanđeoske vrijednosti praktično primijene u svakom području svoga svakodnevnog života, ali i jačati postojeće i buduće crkvene zajednice na ovim prostorima.

Dokumenti Lausannskoga zavjeta i Koalicije za evanđelje (TGC) najbolje opisuju uvjerenja kojim su vođeni začetnici ove inicijative, a ovo je sažetak načela i čežnji kojima smo vođeni u našem radu: 

  • Predani smo obnovi naše vjere u Kristovu Radosnu vijest, ojačavanju crkava s novom nadom i neodoljivom radošću koja se temelji na obećanjima koja primamo samo po milosti, samo kroz vjeru, samo u Krista.
  • Vjerujemo da u mnogim evanđeoskim crkvama postoji duboka i široka suglasnost u pogledu istina Radosne vijesti. Međutim, isto tako smo svjesni da smo lako zavedeni pogubnim lažnim “evanđeljima” koji ne mogu unaprijediti pravu vjeru.
  • Želimo stoga napredovati na Kraljevu putu, ohrabrivati i poučavati u skladu s Radosnom vijesti, kako bi sadašnji i sljedeći naraštaji bili bolje opremljeni proslavljati Spasitelja i činiti dobro svim ljudima, a posebno onima za koje je On prolio svoju krv i dao svoj život.
  • Želimo se za tu Radosnu vijest boriti oplemenjeni jasnoćom, suosjećanjem, hrabrošću i radošću – vezujući naša srca s drugim vjernicima preko denominacijskih, etničkih i klasnih granica.
  • Služimo crkvi koju volimo pozivajući svu našu braću i sestre da nam se pridruže u nastojanju da obnovimo crkvu današnjice prema Kristovoj Radosnoj vijesti kako bismo mogli zbilja govoriti i živjeti za Njega na način koji ga jasno komunicira našem vremenu.
  • Želimo raditi sa svima koji, uz to što prihvaćaju vjeroispovijed i viziju koja je ovdje postavljena, traže Kristovo gospodstvo nad cijelim životom s nepostiđenom nadom u silu Svetoga Duha da preobrazi pojedince, zajednice i kulture.

Ukoliko imate još pitanja ili biste htjeli postati dijelom ove inicijative, javite nam se putem kontakt obrasca dolje.

Ukoliko želite postati članom udruge “Radosna vijest” kroz koju djelujemo, pročitajte Statut udruge, Temeljne dokumente, te pošaljite zahtjev za članstvo predsjedniku udruge putem obrasca desno. 

Vezani dokumenti

Vodstvo Udruge

Stevo Vuletić (1971.) rođen i odrastao u baptističkoj obitelji u Karlovcu, ali već duže vrijeme živi i radi u SAD-u gdje je zasnovao obitelj i magistrirao teologiju na fakultetu  Phoenix Seminary. Iako daleko od rodnog kraja, aktivno se uključuje u misijskoj službi Hrvatskoj i regiji.

Danijel Časni (1976.) nakon završenih studija na grafičkom, teološkom i  ekonomskom fakultetu, doktorirao teologiju na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani (dr.sc.). Predaje kolegije iz područja pastoralne teologije, kršćanske etike i povijesti crkve na Biblijskom institutu u Zagrebu te je predstojnik Dokumentacijsko-istraživačkog centra za protestantsko-evanđeosku povijest. Aktivan je u izdavačkom, pastoralnom i katehetskom radu. Oženjen je i otac dvoje djece.

Miroslav Balint-Feudvarski (1980.) završio je magisterij iz sustavne teologije na fakultetu South African Theological Seminary. Od 2001. godine oženjen je suprugom Ivanom i otac je trojice sinova. Služi kao pastor pri SBC-u i kao teolog.