Ova Izjava o privatnosti opisuje kako Udruga Radosna vijest (dalje u tekstu “mi”, “nas” ili “Udruga”) obrađuje osobne podatke prikupljene putem naše internet trgovine koja prodaje kršćanske knjige. Ova izjava također objašnjava Vaša prava u vezi s Vašim osobnim podacima sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.

Posjet internetskoj stranici moguć je bez predaje osobnih podataka od strane korisnika. Prikupljanje osobnih podataka prema gore navedenom odvija se tek u trenutku kad korisnik ispunjava narudžbenicu prilikom odabira kupovine putem internetske trgovine (u daljnjem tekstu: “Kupac”).

Pod osobnim podacima podrazumijevaju se svi podaci koji omogućuju identifikaciju Kupca (npr. ime i prezime, adresa, OIB, IBAN, e-mail adresa, broj telefona ili mobitela, datum rođenja, zanimanje, poslodavac ili drugi podaci na temelju kojih se može utvrditi identitet).

Ispunjavanjem potrebnih podataka za kupnju i označavanjem opcije “slažem se s Općim uvjetima poslovanja internet trgovine”, Kupac jasno izražava svoju suglasnost da je upoznat s načinom obrade osobnih podataka i daje dozvolu Udruzi da upravlja, čuva i koristi osobne podatke Kupca u svrhu ispunjavanja ili osiguravanja prava iz ugovornog odnosa.

Osobni podaci Kupca bit će izbrisani nakon 90 dana od datuma izvršene kupnje putem internetske trgovine.

Identitet i kontakt informacije nositelja obrade:

Nositelj obrade osobnih podataka u skladu s ovom Izjavom o privatnosti je:
Udruga Radosna vijest
Sjedište: Bašćinska cesta 32/A, 47 000 Karlovac
Kontakt e-mail: info@radosnavijest.com

Osobni podaci koje prikupljamo:

Prikupljamo određene osobne podatke koji su potrebni za obradu Vaše narudžbe i pružanje usluga. To uključuje:
Ime i prezime
Osobni identifikacijski broj (OIB)
Adresa dostave
E-mail adresa
Broj telefona (opcionalno, za potrebe komunikacije vezane uz narudžbu)

Svrha i pravna osnova obrade:

Vaši osobni podaci se obrađuju radi sljedećih svrha:

Primanje i obrada Vaših narudžbi
Dostava proizvoda na navedenu adresu
Komunikacija u vezi s Vašim narudžbama i upitima
Poštivanje zakonskih obveza, uključujući porezne i računovodstvene obveze
Pravna osnova za obradu Vaših osobnih podataka je izvršenje ugovora (narudžba proizvoda) i poštivanje zakonskih obveza.

Razmjena podataka s trećim stranama:

Vaši osobni podaci se mogu dijeliti s određenim trećim stranama radi ispunjavanja Vaših narudžbi, kao što su kurirske službe za dostavu. Vaši podaci se neće prodavati, iznajmljivati niti razmjenjivati u marketinške svrhe trećim stranama.

Udruga je dužna ustupiti uvid u Vaše osobne podatke ukoliko to naloži nadležno tijelo vlasti u skladu s Zakonom Republike Hrvatske.
Nadležna tijela su: policija, državno odvjetništvo, sud itd., a u slučaju provođenja sudskih i drugih istovrijednih postupaka oni Vaše osobne podatke obrađuju isključivo sukladno našim uputama;

Vaše mail adrese nalaze se na mrežnom servisu Inmotion hosting pomoću kojega Vam šaljemo newslettere, za sigurnost Vaših mail adresa jamči Inmotion hosting, a ukoliko ne želite više primati newslettere odjavite se i Vaša mail adresa će biti izbrisana sa popisa.

Vaši podaci se ne prenose u treće zemlje.

Vaša prava:

U skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka, imate pravo:

Pristupiti svojim osobnim podacima koje obrađujemo
Ispraviti netočne ili nepotpune osobne podatke
Zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka putem email adrese info@radosnavijest.com
Ograničiti obradu Vaših osobnih podataka
Prenositi svoje osobne podatke drugom voditelju obrade
Prigovoriti se na obradu Vaših osobnih podataka kako Udruzi, tako i nadležnom tijelu – Agencija za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr)

Rok pohrane podataka:

Vaši osobni podaci bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je potrebno za postizanje svrhe za koju su prikupljeni, osim ako zakon ne propisuje drugačije.

Sigurnost podataka:

Poduzimamo razumne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa ili zloupotrebe.
Za sva pitanja ili pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati putem email adrese info@radosnavijest.com.
Poduzimamo razumne tehničke i organizacijske mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa ili zloupotrebe te osigurali sigurnost Vaših podataka.

Ova Izjava o privatnosti može se povremeno ažurirati kako bismo odražavali promjene u našoj obradi osobnih podataka ili zakonodavstvu o zaštiti podataka. Molimo Vas da povremeno pregledate ovu izjavu kako biste bili informirani o načinu na koji štitimo Vaše podatke.

Ova izjava je posljednji put ažurirana u listopadu 2023. godine.

Molimo Vas da pročitate ovu izjavu pažljivo kako biste razumjeli kako obrađujemo Vaše osobne podatke. Korištenjem naše internet trgovine, suglasni ste s uvjetima ove Izjave o privatnosti.