10 razloga zašto sam zahvalan za Bogom nadahnutu Bibliju

1. Biblija pobuđuje vjeru, izvor svake poslušnosti
Vjera tako dolazi od slušanja, a slušanje od riječi Kristove. (Rimljanima 10:17)

2. Biblija oslobađa od grijeha.
Spoznat ćete istinu, i istina će vas osloboditi. (Ivan 08:32)

3. Biblija oslobađa od Sotone.
A sluga Gospodnji ne smije se svađati, nego prema svima mora biti blag. Treba biti sposoban poučavati i otrpjeti te blago prekoriti protivnike ne bi li im Bog darovao obraćenje da spoznaju istinu. Tada će se prenuti iz đavolske zamke grijeha u koju su bili uhvaćeni i ispunjavali njegovu volju. (2. Timoteju 2:24-26)

4. Biblija posvećuje.
Posveti ih istinom; tvoje su riječi istina. (Ivan 17:17)

5. Biblija nas oslobađa pokvarenosti i jača pobožnost.
Kako sve bolje upoznajemo Isusa, njegova nam božanska snaga daruje sve što nam je potrebno za pobožan život. Pozvao nas je da budemo dionicima njegove slave i krjeposti. S istom tom silnom moći dao nam je najveća, dragocjena obećanja. Obećao je da ćemo umaknuti pokvarenosti koja vlada u svijetu zbog požude te da ćemo biti dionicima njegove božanske naravi. (2. Petrova 1:3-4)

6. Biblija služi ljubavi.
Moja je molitva za vas da vaša ljubav još više uzraste, da rastete u znanju i razumijevanju. (Filipljanima 1:9)
Zapovijedam to zato da svi budete puni ljubavi, što dolazi iz čista srca, čiste savjesti i neprijetvorne vjere. (1. Timotejeva 1:5)

7. Biblija spašava.
Kad su me prvi put izveli pred sud, nitko nije bio uz mene. Svi su me napustili. Neka im Bog to ne uračuna u krivnju. (1. Timotejeva 4:16)
Zato vam danas jasno kažem: čist sam od krvi svih vas. Nisam kriv propadne li tko od vas jer se nisam sustezao navijestiti vam u potpunosti Božju nakanu. (Djela 20:26-27)
Pokvareno će zavarati sve one koji idu u propast jer su odbili vjerovati u istinu da se spase. (2. Solunjanima 2:10)

8. Biblija donosi radost.
To vam kažem da biste u sebi imali moju radost i da vaša radost bude potpuna. (Ivan 15:11:)

9. Biblija otkriva Boga.
Jahve se i dalje javljao u Šilu, jer se objavljivao Samuelu, i riječ se Samuelova obraćala svemu Izraelu. (1. Samuel 03:21)

10. Stoga je Biblija temelj mojeg sretnog doma i života, te služenja i nade u vječnost s Bogom.

Preuzeto s dopuštenjem sa www.gospeltranslations.org. Gospel Translations je online služba koja postoji kako bi knjige i članci Evanđelja (Radosne vijesti) bili dostupni besplatno svim narodima na svim jezicima.

O autoru:

John Piper

John Piper je osnivač i glavni učitelj službe desiringGod.org te predsjednik škole Bethlehem College and Seminary. Trideset i tri godine služio je kao glavni pastor crkve Bethlehem Baptist Church u Minneapolisu Minnesoti.  Autor je više od pedeset knjiga, a na hrvatskom su dostupne njegove knjige Božja Vrhovna Vlast u Propovijedanju, Koronavirus i Krist, te Radosna vijest o velikom veselju.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti