Neka ti se život temelji na ovome

“… onima kojima je bog ovoga svijeta posve oslijepio nevjerničku pamet da jasno ne vide svjetlo sjajne Radosne vijesti Krista, koji je slika Božja.” (2 Korinćanima 4,4)

Ispitaj se. Kakav je tvoj način razmišljanja? Započinješ li s Bogom i njegovim pravima i ciljevima? Ili započinješ sa sobom i svojim pravima i željama?
I kada razmišljaš o Kristovoj smrti, što se događa? Proizlazi li tvoja radost zbilja iz preslikavanja tog zadivljujućeg božanskog djela u nešto što podiže tvoje samopoštovanje? Ili si ispražnjen od sebe samoga i ispunjen divljenjem, poštovanjem i obožavanjem da je tu, u Isusovoj smrti, najdublja i najjasnija objava koliko Bogu beskonačno vrijede njegova slava i njegov Sin.

Ovo je velik i stvaran temelj za potpunu sigurnost nade: oproštenje grijeha je utemeljeno, konačno, ne na mojoj ograničenoj vrijednosti ili djelu, nego na beskonačnoj vrijednosti pravednosti Božje – na Božjoj postojanoj vjernosti da će potvrditi i opravdati slavu svog imena.

Ozbiljno te molim svim srcem, zauzmi se za ovo. Neka ti se život temelji na ovome. Neka ti se nada temelji na ovome. Bit ćeš slobodan od ispraznog načina razmišljanja ovoga svijeta. I nikada nećeš pasti.
Kada je Božje veličanje Boga (samog sebe) u Kristu tvoja radost, ona ne može nikada iznevjeriti.

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/base-your-life-on-this

O autoru:

John Piper

John Piper je osnivač i glavni učitelj službe desiringGod.org te predsjednik škole Bethlehem College and Seminary. Trideset i tri godine služio je kao glavni pastor crkve Bethlehem Baptist Church u Minneapolisu Minnesoti.  Autor je više od pedeset knjiga, a na hrvatskom su dostupne njegove knjige Božja Vrhovna Vlast u Propovijedanju, Koronavirus i Krist, te Radosna vijest o velikom veselju.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti