Obećanje za tebe

“I sklopit ću s njima Savez vječan, nikad se više neću odvratiti od njih i uvijek ću im činiti dobro… I radovat ću se čineći im dobro.”
(Jeremija 32:40-41)

Ovo je jedno od onih Božjih obećanja kojemu se iznova vraćam svaki put kad se osjećam obeshrabreno (da, i pastorima se to događa). Možeš li se sjetiti ičeg više ohrabrujućeg od činjenice da Boga raduje da ti učini dobro? Bog ne ispunjava svoje obećanje nevoljko (Rimljanima 8:28). Njegova je radost učiniti ti dobro. I to ne ponekad. Uvijek!

Ipak, nekad smo u situaciji toliko teškoj za podnijeti da jednostavno ne možemo smoći snage radovati se. Kad mi se to dogodi, pokušavam oponašati Abrahama: “Protiv svake nade, oslonjen na Nadu” (Rimljanima 4:18). Bog je uvijek vjerno čuvao tu moju malu iskru vjere i s vremenom bi ju (ne odmah) razbuktao u vatru radosti i punog pouzdanja.

O, kako mi je drago da svemogućeg Boga najviše raduje činiti dobro tebi i meni!

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/a-promise-for-you

O autoru:

John Piper

John Piper je osnivač i glavni učitelj službe desiringGod.org te predsjednik škole Bethlehem College and Seminary. Trideset i tri godine služio je kao glavni pastor crkve Bethlehem Baptist Church u Minneapolisu Minnesoti.  Autor je više od pedeset knjiga, a na hrvatskom su dostupne njegove knjige Božja Vrhovna Vlast u Propovijedanju, Koronavirus i Krist, te Radosna vijest o velikom veselju.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti