Kako se kršćanstvo kategorički razlikuje od svih drugih religija?

U ovoj episodi Minute za apologetiku, Kevin DeYoung povezuje jedinstvenost kršćanstva s tvrdnjama o osobi i djelu Isusa Krista.

Možda zvuči pojednostavljeno ali ono što čini kršćanstvo potpuno jedinstvenim među svim religijama svijeta je Isus Krist. Drugi ljudi, druge religije mogu smatrati Isusa važnim učiteljem ili prorokom ali samo u Bibliji, samo s kršćanstvom imamo Isusa Krista kao dugo očekivanog Mesiju kao potpuno čovjekom i potpunim božanstvom, kao druga osoba od Boga Oca, Sina i Duha Svetoga.

Sve počiva ili pada na osobu Isusa Krista, da je bio rođen od djevice Marije, da je živio savršenim životom, čuda, učenja i onda na kraju da je umro za naše grijehe i na treći dan ustao iz mrtvih. Je li Isus Krist, sin Božiji, umro za grijehe i ustao iz mrtvih na treći dan? To čini kršćanstvo jedinstvenim.

O autoru:

Kevin DeYoung

Kevin DeYoung (Dr.sc. University of Leicester) pastor je crkve Christ Covenant Church (PCA) u Matthewsu u Sjevernoj Karolini i izvanredni profesor sustavne teologije na Reformed Theological Seminary (Charlotte). Autor je više od 20 knjiga i popularni kolumnist, bloger i podcaster. Kevinov rad se može naći na clearlyreformed.org. Kevin i njegova supruga Trisha imaju devetero djece.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti