Razgovor sa smrti

KRŠĆANIN:
Pozdrav smrti, moj stara neprijateljice, moja stara robovlasnice. Jesi li došla ponovno razgovarati sa mnom? Plašiti me?
Ja nisam osoba za koju misliš da jesam. Ja nisam onaj s kojim si navikla razgovarati. Nešto se dogodilo. Daj da te pitam pitanje, smrti. Gdje je tvoj žalac?

SMRT, podrugljivo:
Moj žalac je tvoj grijeh.

KRŠĆANIN:
Znam to, smrti. Ali to nije što sam te pitao. Pitao sam: gdje je tvoj žalac. Znam što je, ali reci mi gdje je.
Zašto si se uzvrpoljila, smrti? Zašto gledaš sa strane, zašto odlaziš? Čekaj, smrti, nisi mi odgovorila na pitanje: Gdje je tvoj žalac?
Gdje je moj grijeh?
Što, nemaš odgovora? Ali, smrti, zašto nemaš odgovora? Kako ćeš me strašiti ako nemaš odgovora?
O smrti, reći ću ti odgovor. Gdje je tvoj žalac? Gdje je moj grijeh? Visi na onom drvetu. Bog je učinio Krista grijehom – mojim grijehom. Kad je On umro, kazna moga grijeha je plaćena. Njegova snaga (grijeha) je slomljena, ne nosim ga više.
Doviđenja, smrti. Ne moraš se više pojavljivati da me plašiš. Bog će ti reći kada da dođeš idući put. A kada dođeš, bit ćeš Njegova sluškinja. Za mene više nećeš imati žalac.

“O smrti, gdje je tvoja pobjeda?
O smrti, gdje je tvoj žalac?
Žalac smrti je grijeh, i snaga grijeha je zakon.
Ali hvala Bogu koji nam daje pobjedu kroz našega Gospodina Isusa Krista.”
1 Kor 15: 55-57

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/a-conversation-with-death-on-good-friday

O autoru:

John Piper

John Piper je osnivač i glavni učitelj službe desiringGod.org te predsjednik škole Bethlehem College and Seminary. Trideset i tri godine služio je kao glavni pastor crkve Bethlehem Baptist Church u Minneapolisu Minnesoti.  Autor je više od pedeset knjiga, a na hrvatskom su dostupne njegove knjige Božja Vrhovna Vlast u Propovijedanju, Koronavirus i Krist, te Radosna vijest o velikom veselju.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti