Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Serijal o temeljnim životnim pitanjima – Minuta za apologetiku

Puno toga je rečeno o tome ima li kršćanstvo smisla, je li Biblija autentična Božja poruka čovjeku te je li Isus stvarno živio i uskrsnuo od mrtvih. Zbog toga je izazov govoriti o tome nanovo, a da se ne izmišlja topla voda i ne zvuči kao pokvarena grafomofonska ploča

Vjerujemo da je važno kroz mnoge načine i u mnogo navrata podsjećati na potrebu spasenja i uspostave zajedništva između Boga i čovjeka, na to da je Isus Krist jedini put za spasenje, da sve religije nisu iste ili da je Biblija relevantna i danas. Stoga vas kroz seriju od 16 jednominutnih videa želimo prije svega potaknuti na promišljanje, pozvati vas da zajedno s nama postavite teška pitanja i zagrijete moždane vijuge kako bi došli do intelektualno zadovoljavajućih odgovora na ta teška pitanja. 

Sveti Augustin je tvrdio kako je sva istina Božja istina. Stoga je ispravno zaključiti da se Bog ne plaši istine, dapače On je Istina (Iv. 14.6), već nam želi poručiti kako je slava Božja skrivati stvari, a čast kraljeva istraživati ih (Izr. 25,3). Budimo poput onih koji su kraljevskog roda u mudrosti, rasuđivanju i odvažnosti da dođemo do prave spoznaje istine. Spoznajom Istine dolazimo i do spoznaje Božje ljubavi kroz stvaranje, otkupljenje i obnovu te dolazimo do spoznaje uzvišenog poziva na bolji i pravedniji život kojeg je Bog zamislio za čovjeka.

Stoga vas kroz seriju od 16 jednominutnih videa želimo prije svega potaknuti na promišljanje, pozvati vas da zajedno s nama postavite teška pitanja i zagrijete moždane vijuge kako bi došli do intelektualno zadovoljavajućih odgovora na ta teška pitanja. 

Možda vam sve ovo zvuči poznati, možda ste sigurni u svoju kršćansku vjeru i znate je objasniti… to je izvrsno te se nadamo kako će serijal jednominutnih apologetskih videa pripomoći da jasnije komunicirate svoju vjeru. Ukoliko niste do sada razmišljali o svojoj vjeri ili smatrate da je kršćanska vjera puki mit tada vas pozivamo da vam serija videa posluži kao podloga za razgovor.

Svaki petak do kraja travnja ćemo objaviti jedan kratki video te vas izazvati na promišljanje i razgovor. Pridružite nam se te budite slobodni komentirati i pisati nam, rado ćemo vas uputiti na dodatne resurse.

O autoru:

Uredništvo

Radosna vijest stranica potiče razmišljanja o važnim životnim pitanjima utemeljena na evanđelju Isusa Krista.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti