Što ateistički okvir ne uzima u obzir?

U ovom videu Sam Allberry opisuje uobičajeno ateističko objašnjenje podrijetla ljubavi i sugerira da kršćanska priča ima bolje objašnjenje za to.

Mislim da ima mnogo stvari koje ateistički svjetonazor ne objašnjava. Mislim da je zapravo najuvjerljiviji argument za kršćanstvo njezina objašnjavačka moć. Jednostavno ima smisla za toliko stvari u životu. Ali naročito, ja mislim da ateistički pogled ne uzima u obzir ljubav.

Neki će reći da je ljubav oblik evolucijskog preduvjeta. To je nešto što nekako imamo ugrađeno u nama kako bi nekako napredovali u našoj evolucijskoj putanji ili štogod bi to bilo, ali ja mislim da zapravo ne vjerujemo u to.

I toliko ljubavi zapravo nije samo radi samozaštite i svega ostalog. Ona je točno suprotno. Ona je briga za one koji su slabi. Ona je briga o onima koji nam zapravo nisu od koristi. To je jako teško za objasniti iz ateističkog pogleda, ali ima potpunog smisla ako smo stvoreni od Boga koji je ljubav.

Used with permission from The Gospel Coalition.
Izvor: https://www.thegospelcoalition.org/video/what-is-unaccounted-for-in-the-atheistic-framework/

O autoru:

Sam Allberry

Sam Allberry je pastor, apologet, autor i govornik. Autor je sljedećih naslova: 7 Myths About Singleness, Why Does God Care Who I Sleep With?, What God Has to Say About Our Bodies, te
zajedno s Rayom Ortlundom: You’re Not Crazy: Gospel Sanity for Weary Churches. Služi kao pomoćni pastor crkve Immanuel Nashville, kanonski je teolog Anglikanske crkve u Sjevernoj Americi te je suvoditelj podcasta organizacije The Gospel Coalition: You’re Not Crazy: Gospel Sanity for Young Pastors.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti