Zašto bih htio biti kršćanin?

Svi mi želimo na dva načina. Neke stvari želimo da se dogode, dok za neke stvari želimo da se ne dogode.
Drugim riječima, ne želim bol, a želim zadovoljstvo. A to su samo dvije riječi. Možemo koristiti i druge riječi: nelagoda, agonija, strava. Ili možemo odabrati boli koje nam se ne sviđaju, poput usamljenosti i slično.

Dakle, postoji čitav niz stvari koje ne želimo. S druge strane, postoje mnoge stvari koje želimo: zadovoljstvo, uživanje, radost…
Ovo je kršćanski nauk: Isus Krist, vječni Sin Božji, dolazi u svijet kako bi spasio grešnike koji su zaslužili Božju kaznu time što zanemaruju Boga, bune se protiv Boga, ignoriraju Boga, preziru Boga, odbacuju Boga, odlaze od Boga, umanjuju Boga.

Svi to čine. Kršćani još uvijek to čine, nevjernici to čine. Nitko ga ne časti dovoljno. A Bog je neizmjerno vrijedan i dostojan našeg povjerenja i ljubavi. Unatoč tome, nitko mu to ne iskazuje. Zbog toga smo svi pod njegovom pravednom osudom i jednog dana ćemo biti osuđeni na ognjeno jezero, pakao, drugu smrt.

Vjerovati u Isusovo djelo za nas, da je umro umjesto nas, izbavlja nas od gnjeva koji dolazi.
Dakle, prvi razlog je negacijski: sve te grozne stvari koje će nam se dogoditi ako ustrajemo u pobuni protiv Boga, neće nam se dogoditi ako vjerujemo u Krista koji nudi samog sebe kao put za bijeg.

Dakle, to su bile stvari koje ne želimo da nam se dogode. Ali puno je bolje pitati: „Zašto bi htio biti izbavljen od pakla? Ili, Zašto bi htio da tvoji grijesi budu oprošteni? Zašto bi se htio pomiriti s Bogom?“ A odgovor na ta pitanja je: „Zato da bi imao beskonačno zadovoljstvo u Bogu u vijeke vijekova.“

Čista savjest? Da. Grijesi oprošteni? Da. Izbavljen od pakla? Da. U raju? Da. Novo nebo i nova zemlja? Da. Lav koji leži pored janjeta? Da. Ponovno sa roditeljima koji su bili kršćani? Da. Ali to nije najveće zadovoljstvo.
Najveće zadovoljstvo je to da ćeš biti sa Isusom. Vidjet ćeš beskonačnu slavu u Isusu.

Dakle, zbog čega bi ti želio biti kršćanin? Zbog toga što ne želiš vječnu bol. Ti želiš vječni užitak.
Pakao je vječna bol i svi mi bismo išli tamo kada ne bismo vjerovali u Isusa. A Bog je vječno zadovoljstvo: „Pokazat ćeš mi stazu u život, puninu radosti pred licem svojim, sebi zdesna blaženstvo vječno.“ (Psalam 16:11)

Dakle, ako želiš potpuno zadovoljstvo, znači 100%, ne 85% ili 99%, i vječno zadovoljstvo, ne samo 80 godina, postani kršćanin. Odnosno, odreci se samodostatnosti i prihvati Isusa Krista kao Spasitelja i Gospodara i najveće blago svog života. Tada ćeš imati beskonačno zadovoljstvo u njegovoj prisutnosti zauvijek.

Mislim da je to prilično dobar razlog za željeti biti kršćaninom.

Izvor: http://www.desiringgod.org/interviews/why-should-i-want-to-be-a-christian

O autoru:

John Piper

John Piper je osnivač i glavni učitelj službe desiringGod.org te predsjednik škole Bethlehem College and Seminary. Trideset i tri godine služio je kao glavni pastor crkve Bethlehem Baptist Church u Minneapolisu Minnesoti.  Autor je više od pedeset knjiga, a na hrvatskom su dostupne njegove knjige Božja Vrhovna Vlast u Propovijedanju, Koronavirus i Krist, te Radosna vijest o velikom veselju.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti