Zašto Isus ne može biti samo veliki učitelj

U ovom videu Ligon Duncan ističe da Isusove vlastite tvrdnje i svjedočanstva sva četiri Evanđelja pokazuju da je Isus bio daleko više od velikog učitelja.

Jedan od razloga zašto ne možete misliti o Isusu kao o velikom učitelju jest taj što je Isus tvrdio da je više od toga. Sjetit ćete se u Cezareji Filipovoj, Isus je upitao učenike: “Što mislite tko sam ja?” (Mt 16:13). A Petar odgovara u ime svih njih: “Ti si Krist – ti si Mesija – Sin Boga živoga” (Mt 16:16). A Isus kaže Petru: “U pravu si. Bog vam je to objavio” (Mt 16:17).

Čak možete vidjeti ogromne tvrdnje o istini o Isusu u obliku Evanđelja. Isus je nevjerojatan učitelj.  Ali razmislite o tome. Trećina sinoptičkih Evanđelja (Matej, Marko i Luka) i do polovice Evanđelja po Ivanu usredotočeni su na posljednji tjedan Isusova života. Zašto? Yato što Isus nije samo došao podučavati. Došao je umrijeti i ponovno uskrsnuti od mrtvih jer je Jaganjac Božji, koji dolazi odnijeti grijehe svijeta (Ivan 1,29).

O autoru:

Ligon Duncan

Ligon Duncan (Dr.sc., Sveučilište u Edinburghu) kancelar je i izvršni direktor škole Reformed Theological Seminary gdje je također profesor sustavne i povijesne teologije. Član je odbora i vijeća The Gospel Coalition.  On i njegova supruga Anne imaju dvoje odrasle djece.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti