Zašto je “pogledaj u sebe” loša filozofija?

U ovom videu Rebecca McLaughlin objašnjava kako je filozofija “gledanja u sebe” ustvari život u zatvoru.

Nisam velika putnica. Ali kada bi mi rekli da moram ostati u svojoj spavaćoj sobi do kraja života bila bi poprilično tužna. Prvo, u neredu je i to bi se samo pogoršalo. Drugo, postoji nekoliko knjiga u mojoj sobi ali nema dovoljno da bi zadržalo moj interes. I treće, moja soba je dosta mali prostor za čovjekov odrasli život. U usporedbi s gledanjem Boga svemira, gledati unutar sebe za svoju filozofiju je kao ostati u svojoj sobi. 

Ako pogledam prema Bogu imam cijeli svemir za istražiti. Imam ideje veće od moje najbujnije mašte i imam ljubav veću nego u najluđim snovima. Postoji ime za to kada nekoga tjeramo da ostane u svojoj sobi do kraja svoj života i to se zove zatvor. 

Ja ne bih to odabrala samovoljno.

Used with permission from The Gospel Coalition.
Izvor: https://www.thegospelcoalition.org/video/why-is-look-within-a-bad-philosophy/

O autoru:

Rebecca McLaughlin

Rebecca McLaughlin (Ph.D., Cambridge University) autorica je knjige Confronting Christianity, koju je časopis Christianity Today prozvao Knjigom 2020. godine u kategoriji „Prelijepo pravovjerje“. Njezina druga djela su: 10 Questions Every Teen Should Ask (and Answer) about Christianity; The Secular Creed; te Jesus through the Eyes of Women.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti