Zašto vjerovati da je Isus Bog?

U ovom videu Mika Edmondson ističe kako Evanđelje po Ivanu potvrđuje božanstvo Isusa i oslikuje zanimljiv prikaz onoga što je Bog učinio za nas u Kristu.

Trebamo vjerovati da je Isus Bog zato što Biblija jasno govori da On to je. Ivan kaže da “u početku bijaše Riječ i Riječ bijaše s Bogom i Riječ bijaše Bog”. Ivan nastavlja izjavljivati da Riječ nije jednostavno ostala na Nebu nego da je došao i bivao među nama.
I to je nevjerojatna realnost, znati da u Kristu imamo Boga koji je voljan doći među nas. I ne samo doći među nas i postati jednim od nas nego da postane jedan od nas kako bi nas spasio, da bi postao jednim od nas zbog žrtvovanja sebe, patiti za nas, umrijeti za nas.
Tko ne bi služio takvoga Boga, Boga koji je voljan dati svoje najbolje, dati svoju živu krv kako bi nas spasio od naših grijeha?

Used with permission from the Gospel Coalition.
Izvor: https://www.thegospelcoalition.org/video/why-believe-jesus-is-god/

O autoru:

Mika Edmondson

Mika Edmondson (Dr.sc. Calvin Theological Seminary) je pastor crkve Koinonia Fellowship u Nashvilleu. Doktorirao je sustavnu teologiju i napisao The Power of Unearned Suffering, knjigu o teologiji patnje Martina Luthera Kinga Jr.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti