Je li Isus samo veliki učitelj?

U ovom novom videu, David Platt ističe da ozbiljno shvaćanje Isusovih učenja zahtijeva ozbiljno shvaćanje njegovih tvrdnji o samome sebi.

Kada ljudi kažu “Isus je samo veliki učitelj. On nije Bog ili spasitelj svijeta ili Gospodar svih”,  mislim da ustvari nisu slušali Isusova učenja. Slušaj što je Isus rekao o sebi. “Ja sam put, istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni. Ja sam kruh života. Ako dođete meni glad će vam biti ispunjena. Ja sam uskrsnuće i život. Tko vjeruje u mene nikada neće umrijeti.” I to su poprilično ekstragavantne izjave. Ovdje Isus govori “Ja sam put do života. Ja sam kao kruh. Trebaš mene kako bi tvoja duša bila sačuvana.” Ako On govori ove stvari a nije Bog i Spasitelj i Gospodin to znači da je lud. Ali ako je Bog i Spasitelj i Gospodin, onda moramo slušati ono što govori zato što On je put do života, On je put do odnosa sa Bogom. I moramo ozbiljno shvatiti ono što je učio.

Used with permission from The Gospel Coalition.

Izvor: https://www.thegospelcoalition.org/video/david-platt-on-why-jesus-cant-just-be-a-great-teacher/

O autoru:

David Platt

David Platt (ThM, PhD, New Orleans Baptist Theological Seminary) je pastor-učitelj crkve McLean Bible Church, utemeljitelj misijske organizacije Radical, te je član odbora organizacije The Gospel Coalition. Napisao je nekoliko knjiga, među kojima su Something Needs to Change i Radical. David i njegova supruga Heather imaju četvero djece.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti