Jedina trajna radost

“Tako se i vi sada žalostite, ali ću vas opet vidjeti te će se obradovati vaše srce, i vaše vam radosti nitko neće moći uzeti.” (Ivan 16,22)

“I tvoje ti radosti nitko neće moći uzeti”- jer tvoja radost je u tome što si s Isusom i njegovo uskrsnuće znači da nikad nećeš umrijeti, nikada nećeš biti odvojen od njega.

Vidiš, da ti radost nikad ne bi bila oduzeta, dvije stvari moraju biti zadovoljene. Prvi je uvjet da izvor tvoje radosti vječno postoji, a drugi da ti vječno postojiš. Ukoliko ste ti ili izvor smrtni, tvoja će ti radost biti oduzeta.
I, oh, koliko se mnogo ljudi zadovolji samo time! Jedi, pij i veseli se, kažu oni, jer sutra nam je umrijeti, i to je sve (Luka 12,19). Hrana ne traje vječno i ja ne trajem vječno. Stoga uživajmo dok možemo.
Koja tragedija!

Ako si u iskušenju da sada ovako razmišljaš, molim te, najozbiljnije što možeš razmotri sljedeće: ako tvoja radost bude u tome što si s Kristom, “nitko ti je neće moći uzeti”- ni u ovom životu niti u onom koji će doći.
“Siguran sam da nas neće ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sile, ni visina, ni dubina, ni bilo koje drugo stvorenje moći rastaviti od ljubavi Božje, koja je u Kristu Isusu, Gospodinu našem.” (Rimljanima 8,38)
Radost u tome što smo s Kristom je neprekinuta linija od sada sve do vječnosti. Neće biti odsječena njegovom niti našom smrću.

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-only-enduring-happiness

O autoru:

John Piper

John Piper je osnivač i glavni učitelj službe desiringGod.org te predsjednik škole Bethlehem College and Seminary. Trideset i tri godine služio je kao glavni pastor crkve Bethlehem Baptist Church u Minneapolisu Minnesoti.  Autor je više od pedeset knjiga, a na hrvatskom su dostupne njegove knjige Božja Vrhovna Vlast u Propovijedanju, Koronavirus i Krist, te Radosna vijest o velikom veselju.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti