Kako je kršćanstvo kategorički drugačije od svake druge religije?

U ovom videu David Platt odgovara na pitanje, “Kako je kršćanstvo kategorički drugačije od svake druge religije?”

Bio sam u jednoj državi nedavno i sjedio sam ispred hrama s dva čovjeka koji su bili drugih religija. Oni su pričali kako su sve tri naše religije temeljno iste, samo površno različite. I onda sam napokon rekao: “Vi skoro pa zamišljate Boga ili kakogod Ga želite zvati, na vrhu planine, a mi smo svi na dnu planine; ja mogu ovim putem do gore, i ti možda odeš onim putem do gore, ali na kraju ćemo svi stići na isto mjesto”. I oni su se nasmijali i rekli su: “Točno, ti razumiješ.” 

Pogledao sam ih i rekao im: “Što kad bih vam rekao, da Bog na vrhu planine nije čekao da mi pronađemo put do Njega. On se zapravo spustio k nama. I oni su rekli: “To bi bilo odlično”. A ja sam rekao: “U tome je razlika”. 

Ono što nalazimo u Bibliji je priča o Bogu koji nas nije ostavio samima, da pokušamo pronaći put do Njega. On je došao k nama i On je napravio put do sebe kroz Isusa.

Used with permission from The Gospel Coalition.
Izvor: https://www.thegospelcoalition.org/video/christianity-different-religion/

O autoru:

David Platt

David Platt (ThM, PhD, New Orleans Baptist Theological Seminary) je pastor-učitelj crkve McLean Bible Church, utemeljitelj misijske organizacije Radical, te je član odbora organizacije The Gospel Coalition. Napisao je nekoliko knjiga, među kojima su Something Needs to Change i Radical. David i njegova supruga Heather imaju četvero djece.

Podijelite ovu objavu:
Vezane vijesti