Apsolutna, suverena, svemoćna ljubav

Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću. (Izl 34,6)

Bog je bogat ljubavlju i vjernošću.

Dvije slike mi padaju na pamet:

  1. Božje srce je kao nepresušan izvor vode kojom izvire ljubav i vjernost na vrhu planine.
  2. Ili je Božje srce kao vulkan koji vruće gori ljubavlju što diže uvis vrh planine i teče godinu za godinom lavom ljubavi i vjernosti.

Kad Bog koristi riječ „obiluje“, želi da razumijemo da resursi Njegove ljubavi nisu ograničeni. Na neki način, On je poput vlade: Kad god postoji potreba, on jednostavno može isprintati više novca kako bi je zadovoljio.

No razlika je u tome što Bog ima neograničenu riznicu zlatne ljubavi kako bi pokrio sav novac koji isprinta. Vlada je u svijetu snova. Bog se usidri realistično u bejskrajne resurse vlastita božanstva.

Apsolutno postojanje, suverena sloboda i Božja svemogućnost vulkanska su punoća što eksplodira u prelijevanje ljubavi. Božja veličanstvenost znači da On ne treba nas kako bi ispunio bilo koji nedostatak u sebi. Umjesto toga, Njegova beskrajna samodostatnost prelijeva se u ljubavi nama koji ga trebamo.

Možemo se usidriti na Njegovoj ljubavi baš zbog toga što vjerujemo u apsolutnost Njegova postojanja, suverenost Njegove slobode i neograničenost Njegove snage.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/absolute-sovereign-almighty-love

Podijelite ovu objavu: