Gradite svoj život na ovome

Onima kojima je bog ovoga svijeta posve oslijepio nevjerničku pamet da jasno ne vide svjetlo sjajne Radosne vijesti, Krista, koji je slika Božja. (2 Kor 4,4)

Ispitajte se! Kakav je vaš način razmišljanja? Počinjete li Bogom i njegovim pravima i ciljevima? Ili počinjete sobom i svojim pravima i željama?

Kad gledate na Kristovu smrt, što se događa? Dolazi li vaša radost uistinu od prevođenja ovoga prekrasnoga božanskog djela u poticaj vlastitoj vrijednosti? Ili ste uspravljeni izvan sebe i ispunjeni divljenjem, poštovanjem i slavljenjem jer je ovdje, u Kristovoj smrti, najdublji i najjasniji proglas beskonačnog uvažavanja Boga za Njegovu slavu i Njegova Sina?

Ovdje je odličan objektivan temelj za potpunu sigurnost nade: oproštenje je grijeha utemeljeno, krajnje, ne u mojoj ograničenoj vrijednosti ili djelu, već u neograničenoj vrijednosti Božje pravednosti – Božje nepokolebljive odanosti da nas drži i obrani slavu Svoga imena.

Molim vas, svim svojim srcem, neka ovo bude vaše stajalište. Gradite svoj život na ovome. Gradite svoju nadu na ovome. Bit ćete slobodni od ispraznog razmišljanja svijeta. I nikada nećete pasti.

Kad je veličanje Boga u Kristu vaša radost, nikada se nećete razočarati.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/base-your-life-on-this

Podijelite ovu objavu: