Strah koji nas privlači

„Ne bojte se – reče Mojsije narodu. Bog je došao da vas samo iskuša; da strah pred njim ostane s vama te da ne griješite.“ (Izl 20,20)

Postoji strah koji nas zarobljava i odvlači od Boga, a postoji strah koji je sladak i privlači nas Njemu. Mojsije je upozorio protiv jednoga i pozvao na drugi u istome stihu, u Izlasku 20,20: „Ne bojte se – reče Mojsije narodu. Bog je došao da vas samo iskuša; da strah pred njim ostane s vama te da ne griješite.“

Najjasniji prikaz ovakvoga straha bila je situacija kad je jedan od mojih sinova gledao njemačkome ovčaru u oči. Bili smo u posjeti jednoj obitelji iz naše crkve. Moj je sin Karsten imao oko sedam godina. Imali su golemoga psa koji je stajao oči u oči s mojim sedmogodišnjakom.

Bio je prijateljski raspoložen i Karsten nije imao problem sprijateljiti se. Ali kad smo poslali Karstena natrag u auto, da nam donese nešto što smo zaboravili, on je počeo trčati, a pas je počeo galopirati za njim tiho režeći. Naravno, to je Karstena uplašilo. Ali, vlasnik je rekao: „Karsten, zašto ne bi samo hodao? Pas ne voli kad ljudi trče.“

Kad je Karsten zagrlio psa, ovaj je bio prijateljski raspoložen, čak mu je polizao lice. Ali kad je bježao od psa, pas je režao i ispunio Karstena strahom.

To je slika onoga što znači bojati se Gospodina. Bog želi da Njegova snaga i svetost zapale strah u nama, ne da bi nas odbio od sebe, već da bi nas privukao.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-fear-that-draws-us-in

Podijelite ovu objavu: