7 razloga zašto ne treba brinuti – drugi dio

Tko od vas može brigama produžiti život samo za jedan lakat? I za odjelo, što se tjeskobno brinete? Promotrite poljske ljiljane kako rastu! Niti siju, niti žanju. A ja vam kažem da se ni Salomon u svoj raskoši svojoj nije zaodjenuo kao jedan od njih. Pa ako tako Bog odijeva poljsku travu koja danas jest, a već se sutra baca u peć, zar neće mnogo radije vas, malovjerni?! (Mt 6,27-30)

U Evanđelju po Mateju u 6. poglavlju ima barem sedam obećanja koja Isus daje kako bi nam pomogao u plemenitoj bitci protiv nevjere i dao nam slobodu od tjeskobe. U prvome dijelu vidjeli smo Obećanje 1 i 2; danas gledamo na Obećanje 3 i 4.

OBEĆANJE 3: „Tko od vas može brigama produžiti život samo za jedan lakat? I za odjelo, što se tjeskobno brinete?“ (Mt 6,27-28)
Ovo je obećanje koje vrijedi za sve – jednostavno obećanje stvarnosti: tjeskoba vam neće donijeti ništa dobro. To nije glavni argument, ali ponekad moramo biti strogi prema sebi i reći: „Dušo, ovo uzrujavanje apsolutno je nepotrebno. Ne samo da meni kvariš dan već i mnogim drugim ljudima. Prepusti to Bogu i nastavi sa svojim poslom.“
Tjeskoba ne postiže ništa što se isplati.

OBEĆANJE 4: „Promotrite poljske ljiljane kako rastu! Niti siju, niti žanju. A ja vam kažem da se ni Salomon u svoj raskoši svojoj nije zaodjenuo kao jedan od njih. Pa ako tako Bog odijeva poljsku travu koja danas jest, a već se sutra baca u peć, zar neće mnogo radije vas, malovjerni?!“ (Mt 6,28-30)

U usporedbi s ljiljanima u polju, vi ste Bogu važniji jer ćete živjeti vječno i donijeti mu vječnu slavu.

Osim toga, Bog ima toliko obilje kreativne energije i brige da je izlijeva na cvijeće koje traje samo nekoliko dana. Zato će zasigurno iskoristiti istu tu energiju i kreativne vještine na svojoj djeci koja će živjeti s Njim zauvijek.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/7-reasons-not-to-worry-part-2

Podijelite ovu objavu: