7 razloga zašto ne treba brinuti – prvi dio

Zato vam velim: ne brinite se tjeskobno za svoj život: što ćete jesti ili piti; niti za svoje tijelo: u što ćete se obući! Zar nije život vredniji od hrane, a tijelo od odijela? Pogledajte ptice nebeske! Niti siju, niti žanju, niti sabiru u žitnice, i vaš ih Otac nebeski hrani. Zar vi niste mnogo vredniji od njih? (Mt 6,25-26)

U Evanđelju po Mateju imamo primjer tjeskobe vezane uz hranu i odjeću.

Čak i u Americi, gdje postoji razvijeni sustav socijalne pomoći, tjeskoba vezana uz financije i stanovanje može biti izražena. No Isus u 30. stihu kaže da to proizlazi iz nevjere u Očevo obećanje o budućoj milosti. „Malovjerni!“ Ovaj odjeljak ima barem sedam obećanja koja Isus daje kako bi nam pomogao u plemenitoj bitci protiv nevjere i dao nam slobodu od tjeskobe. (U prvome dijelu pogledat ćemo Obećanje 1 i 2, a ostala obećanja u drugome i trećemu dijelu.)

OBEĆANJE 1: „Zato vam velim: ne brinite se tjeskobno za svoj život: što ćete jesti ili piti; niti za svoje tijelo: u što ćete se obući! Zar nije život vredniji od hrane, a tijelo od odijela?“ (Mt 6,25)

S obzirom na to da je vaše tijelo i vaš život puno kompleksniji i teži za održavati od hrane i odjeće, a Bog vam je, zapravo, stvorio i dao oboje, onda je zasigurno sposoban i voljan providjeti hranu i odjeću za vas.

Štoviše, bez obzira na to što se dogodilo, Bog će podići vaše tijelo jednog dana i očuvati vaš život za vječno zajedništvo s Njim.

OBEĆANJE 2: „Pogledajte ptice nebeske! Niti siju, niti žanju, niti sabiru u žitnice, i vaš ih Otac nebeski hrani. Zar vi niste mnogo vredniji od njih?“ (Mt 6,26)

Ako je Bog voljan i sposoban hraniti tako nevažna stvorenja kao što su ptice, koje ne mogu ništa učiniti da bi uzgojile svoju hranu – kao što to vi možete poljodjelstvom – onda će On zasigurno providjeti što trebate, jer vi vrijedite puno više nego ptice.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/7-reasons-not-to-worry-part-1

Podijelite ovu objavu: