7 razloga zašto ne treba brinuti – treći dio

Ne brinite se tjeskobno i ne govorite: Što ćemo jesti, ili što ćemo piti, ili u što ćemo se obući?! – to sve traže pogani – jer zna Otac vaš nebeski da vam je to sve potrebno. Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati! Dakle, ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke. (Mt 6,31-34)

U Evanđelju po Mateju u 6. poglavlju ima barem sedam obećanja koja Isus daje kako bi nam pomogao u plemenitoj bitci protiv nevjere i dao nam slobodu od tjeskobe. U prvom i drugom dijelu vidjeli smo Obećanja 1-4; trenutno gledamo Obećanja 5-7.

OBEĆANJE 5: „Ne brinite se tjeskobno i ne govorite: Što ćemo jesti, ili što ćemo piti, ili u što ćemo se obući?! – to sve traže pogani – jer zna Otac vaš nebeski da vam je to sve potrebno.“ (Mt 6,31-32)

Nemojte misliti da Bog ne zna vaše potrebe. Zna svaku od njih. I on je vaš „nebeski Otac“. On ne gleda na vas ravnodušno, iz daljine. Njemu je stalo do vas. Na vrijeme će providjeti za svaku vašu potrebu.

OBEĆANJE 6: „Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati!“ (Mt 6,33)

Ako dajete sebe za Njegove ciljeve u ovome svijetu radije nego da se uzrujavate zbog osobnih materijalnih potreba, On će se pobrinuti da imate sve što trebate kako biste činili Njegovu volju i donijeli mu slavu.

To je obećanje slično onome u Rimljanima 8,32: „On koji čak nije poštedio vlastitog Sina, već ga predao za sve nas, kako nam neće dati sve ostalo s njime?“

OBEĆANJE 7: „Dakle, ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke.“ (Mt 6,34)
Bog će se pobrinuti da ni jedan dan ne budete kušani više od onoga što možete nositi (1 Kor 10,13). On će raditi za vas, tako da će „snaga tvoja [biti] kao dani tvoji“ (Pnz 33,25).

Ni jedan dan neće imati više nevolje negoli je možete podnijeti; i svaki će dan imati dovoljno milosrđa za stres toga dana (Tuž 3,22-23).

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/7-reasons-not-to-worry-part-3

Podijelite ovu objavu: