Bog će ispuniti sve vaše potrebe

A moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu. (Fil 4,19)

U Poslanici Filipljanima 4,6, Pavao kaže: „Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti!“. A zatim u Filipljanima 4,19 (samo 13 stihova dalje), daje oslobađajuće obećanje buduće milosti: „A moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu.“

Ako živimo vjerom u ovo obećanje buduće milosti, tjeskoba će teško preživjeti. Božja je „raskoš u bogatstvu“neiscrpna. On zaista želi da se ne brinemo o svojoj budućnosti.

Trebali bismo slijediti primjer koji nam Pavao daje. Trebali bismo se boriti protiv nevjere i tjeskobe obećanjima o budućoj milosti.
Kad sam u tjeskobi zbog nekoga rizičnga novog pothvata ili sastanka, redovito se borim protiv nevjere s jednim od najčešće korištenih obećanja u Izaiji 41,10.

Na dan kad sam napustio Ameriku, kako bih proveo tri godine u Njemačkoj, otac me nazvao i dao mi jedno obećanje preko telefona. Mislim da sam ga citirao barem petsto puta kako bih preživio razdoblja velikog stresa. „Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.“

Borio sam se protiv tjeskobe ovim obećanjem toliko puta da, kad je motor mog uma u leru, zujanje brzina zvuk je Izaije 41,10.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/god-shall-supply-all-your-needs

Podijelite ovu objavu: