Svrha prosperiteta

Tko je običavao krasti, neka više ne krade! Neka se radije trudi i svojim rukama radi što je dobro, da mogne što davati potrebnome! (Ef 4,28)

Postoje tri razine odnosa prema stvarima: (1) možete krasti da biste ih imali; (2) ili možete raditi da biste ih imali; (3) ili možete raditi da biste ih imali kako biste ih davali.

Previše kršćana koji ispovijedaju vjeru rade samo kako bi posjedovali stvari. Gotovo sve sile naše kulture potiču ih da žive na drugoj razini. No Biblija nas neumljivo tjera da živimo na trećoj razini. „A Bog može tako obilato izliti na vas svaku vrstu milosti, da mognete imati uvijek i u svemu sasvim dovoljno svega i još imati viška za koje mu drago dobro djelo“ (2 Kor 9,8).

Zašto nas Bog obilno blagoslivlja? Tako da možemo imati dovoljno za život, a ostatak koristiti za svakakva dobra djela koja ublažavaju duhovnu i fizičku bijedu. Dovoljno za nas; obilje za druge.

Nije stvar u tome koliko osoba zarađuje. Velike industrije i velike plaće su činjenica u naše vrijeme, i one nisu nužno zle. Zlo je u prevari da plaća od 6 znamenaka mora biti popraćena životnim stilom od 6 znamenaka.

Bog nas je učinio kanalima svoje milosti. Opasnost je u mišljenju da kanali trebaju biti optočeni zlatom. Ne trebaju. Bakar je dovoljan. Bakar može nositi nevjerojatna bogatstva drugima.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-purpose-of-prosperity

Podijelite ovu objavu: