Slavljenje u oluji

Kao što munja sijevne na jednom kraju neba te rasvijetli sve do drugoga kraja, tako će biti i sa Sinom Čovječjim u njegov Dan. (Lk 17,24)

Letio sam noću od Chicaga do Minneapolisa, gotovo potpuno sam u avionu. Pilot je najavio oluju preko jezera Michigan i u Wisconsinu. Odlučio je zaobići ju sa zapada i tako izbjeći turbulenciju.

Dok sam tako sjedio i gledao van u potpunu tamu, odjednom se cijelo nebo rasvijetlilo, a kaverna bijelih oblaka pala je 6,5 kilometara ispod aviona i potom nestala.

Sekundu kasnije, golemi bijeli tunel svjetla eksplodirao je od sjevera do juga preko horizonta, i ponovno nestao u tami. Uskoro su munje postale gotovo stalne, a vulkani svjetla izbijali iz procijepa oblaka i u pozadini stvarali udaljene, bijele planine.

Sjedio sam tamo kimajući glavom, gotovo u nevjerici. O, Gospodine, ako su ovo samo iskre naoštravanja tvog mača, kakav li će tek biti dan tvog dolaska! I sjetio sam se Kristovih riječi: „Kao što munja sijevne na jednom kraju neba te rasvijetli sve do drugoga kraja, tako će biti i sa Sinom Čovječjim u njegov Dan“ (Lk 17,24).

Čak i sad, dok se prisjećam tog prizora, riječ slava ispunjena je osjećajima. Zahvaljujem Bogu što je ponovno i ponovno probudio moje srce da želi Njega, želi vidjeti Njega, i sjesti na gozbu kršćanskog hedonizma te proslavljati Kralja Slave. Sala za proslavu je velika.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/worship-in-a-lightning-storm

Podijelite ovu objavu: