Božja završna, odlučujuća riječ

Bog koji je nekoć u mnogo navrata i na mnogo načina govorio ocima po prorocima, na kraju, to jest u ovo vrijeme, govorio nam je po Sinu. (Heb 1,1-2)

Posljednje vrijeme počinju dolaskom Isusa na svijet. Živimo u posljednje vrijeme od Krstovih dana – to jest, posljednjih dana povijesti kakvu poznajemo prije posljednje i potpune uspostave Božjeg kraljevstva.

Poanta pisca Poslanice Hebrejima je: riječ koju je Bog rekao po svome Sinu je odlučujuća Riječ. U sadašnjem vremenu neće je slijediti neka važnija riječ ili zamjena te riječi. Ovo je Riječ Božja – osoba, učenje i djelo Isusa.

Kad se žalim da ne čujem Riječ Božju, kad osjećam želju čuti Božji glas i postanem frustriran što ne govori načinima na koje želim, što zapravo govorim? Govorim li da sam uistinu iscrpio ovu završnu odlučujuću Riječ, za mene potpuno otkrivenu u Novome zavjetu? Jesam li uistinu iscrpio tu Riječ? Je li ona toliko postala dio mene da je oblikovala cijelo moje biće i dala mi život i vodstvo?

Ili sam je samo olako tretirao – preletio kao novine, umočio u nju da samo kušam okus – i odlučio da želim nešto drugačije, nešto više? Bojim se da sam kriv za ovo više nego što želim priznati.

Bog nas poziva da slušamo njegovu završnu, odlučujuću Riječ – da meditiramo, proučavamo, pamtimo, zadržavamo se i upijamo je dok nas potpuno ne zasiti do središta našeg bića.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/god-s-final-decisive-word

Podijelite ovu objavu: