Izbrišite svoje strahove

Kad me strah spopadne, u te ću se uzdati. (Ps 56,4)

Jedan od mogućih odgovora na biblijsku istinu da je naš tjeskobni strah ukorijenjen u nevjeri kaže ovako: „Moram se nositi s osjećajima tjeskobe gotovo svaki dan; i tako osjećam kao da mora da je moja vjera u Božju milost totalno nedostatna. Pa se pitam mogu li imati ikakvu sigurnost da sam uopće spašen.“

Moj odgovor na ovu zabrinutost je: Zamislite da ste u utrci automobila i vaš neprijatelj, koji ne želi da završite utrku, baci blato na vaše vjetrobransko staklo. Činjenica da privremeno izgubite pogled na svoj cilj i počnete vijugati, ne znači da ćete odustati od utrke.
I to zasigurno ne znači da ste na krivoj stazi. U protivnom, vaš suparnik – vaš neprijatelj –ne bi se uopće trudio. Dakle, uključite vjetrobranske brisače!

Kad tjeskoban strah napadne i zamagli našu viziju Božje slave i veličinu budućnosti koju planira za nas, to ne znači da nemamo vjere ili da nećemo doći u nebo. Znači da je napadnuta naša vjera.

Pri prvom udaru, naša će vjera u Božja obećanja možda popucati i zavijugati. Ali, hoćemo li ostati na stazi i dospjeti do ciljne crte ovisi o tome jesmo li, po milosti, pokrenuli proces odupiranja – uzvraćamo li udarac protvi nevjere i tjeskobe. Hoćemo li uključiti vjetrobranske brisače?

Psalam 56,4 kaže: „Kad me strah spopadne, u te ću se uzdati.“

Ne kaže: „Nikad se ne borim sa strahom.“ Strah napada i bitka počinje. Dakle, Biblija ne pretpostavlja da istinski vjernici nemaju tjeskobnih briga. Umjesto toga, Biblija nam govori kako se protiv njih boriti. Govori nam kako uključiti vjetrobranske brisače.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/wipe-your-fears-away

Podijelite ovu objavu: