Mi smo Njegova kuća

Krist je vjeran u svojstvu Sina i stoji nad kućom Božjom. A njegova smo kuća mi, ako čvrsto sačuvamo do kraja pouzdanje i slavni ponos nade. (Heb 3,6)

Crkva Isusa Krista je danas Božja kuća. To znači da je Isus ovo jutro – ne samo u Mojsijevo vrijeme ili u vrijeme dok je bio na Zemlji – već je i ovo jutro naš Stvoritelj, naš Vlasnik, naš Vladar i naš Opskrbitelj.

On je Sin; mi smo sluge. Mi smo Božji ukućani. Mojsije je jedan od nas u tom kućanstvu, i on je naš kolega sluga kroz svoju proročku službu. Ali Isus je naš Stvoritelj, naš Vlasnik, naš Vladar i naš Opskrbitelj.

Tekst zaključuje govoreći da smo mi Njegova kuća – mi smo Njegov narod, mi smo suučesnici u nebeskom pozivu – „ako čvrsto sačuvamo do kraja pouzdanje i slavni ponos nade.“ Dokaz da smo dio Božjeg kućanstva je da ne odbacujemo svoju nadu – Poslanica Hebrejima 10,35 kaže: „Ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada“ – ne skrećemo u ravnodušnost i nevjeru.

Postati kršćanin i biti kršćanin događa se na isti način: stavljajući svoju nadu u Isusa – takvu nadu koja proizvodi pouzdanje i hvalisanje u Isusu.

Čemu se nadate danas? Gdje tražite pouzdanje? U sebi? U lukavim ulaganjima? U fizičkim fitnes programima? U napornom radu? U sreći?
Riječ Božja za vas danas je: „Razmišljajte o Isusu.“ I nadajte se Njemu. Tako ćete biti dio Njegove kuće i on će biti vaš Stvoritelj, vaš Vlasnik, vaš Vladar i vaš Opskrbitelj.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/we-are-his-house

Podijelite ovu objavu: