Najveća ljubav

Dječice, pišem vama jer su vam oprošteni grijesi zahvaljujući njegovu imenu. (1 Iv 2,12)

Zašto bismo trebali naglašavati da Bog ljubi, oprašta i spašava radi svoje slave?

Evo dva razloga (između mnogih).

 

 

1) Jer Biblija to naglašava.

„A ja, ja radi sebe opačine tvoje brišem, i grijeha se tvojih ne spominjem.“ (Iz 43,25)

„Jahve, radi svojega imena grijeh moj mi oprosti, jer je velik. (Ps 25,11)

„Pomozi nam, Bože, pomoći naša, zbog slave imena svojega, oslobodi nas i otpusti nam grijehe zbog imena svoga!“ (Ps 79,9)
„Bezakonja naša protiv nas svjedoče, smiluj se, o Jahve, radi imena svoga! Jer otpadosmo od tebe, tebi sagriješismo.“ (Jer 14,7)

„O Jahve, bezbožnost svoju priznajemo, bezakonje otaca svojih; doista, tebi sagriješismo! Ne odbaci nas, rad imena svoga, ne sramoti prijesto Slave svoje, spomeni se i nemoj razvrći Saveza svog s nama.“ (Jer 14,20-21)

„Njega [Krista] Bog je izložio da svojom krvi bude Pomirilište po vjeri, da učini očitom svoju pravednost – jer je ostavio nekažnjene prošle grijehe u vrijeme Božje strpljivosti – da učini očitom svoju pravednost u sadašnje vrijeme i da dokaže da je pravedan i da opravdava onoga koji vjeruje u Isusa.“ (Rim 3,25-26)

„Dječice, pišem vama jer su vam oprošteni grijesi zahvaljujući njegovu imenu.“ (1 Iv 2,12)

 

2) Jer tim postaje jasno da nas Bog ljubi najvećom ljubavlju.

„Oče, htio bih da oni koje si mi dao budu gdje sam ja, zajedno sa mnom, da promatraju slavu koju si mi dao.“ (Iv 17,24)

Bog nas ne ljubi na način da nas čini vrhovnima, već njega. Nebo neće biti dvorana ogledala, već rastuća vizija beskrajne veličine. Doći u nebo i saznati da smo mi vrhovni bilo bi krajnje razočaranje.

Najveća ljubav osigurava da Bog čini sve što će uzdići i veličati Njegovu nadmoć, tako da kad dođemo tamo, imamo nešto što će zauvijek uvećati našu radost – Božju slavu. Najveća je ljubav Božje davanje sebe nama za naše vječno uživanje, po cijeni života Njegova Sina (Rim 8,32).

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-greatest-love

Podijelite ovu objavu: