Radikalna nadoknada

„Zaista, kažem vam – odgovori Isus – nema nikoga tko ostavi radi mene i radi Radosne vijesti kuću, ili brata, ili sestre, ili majku, ili oca, ili djecu, ili njive, koji ne bi primio stoput toliko – iako s progonima – kuća, braće, sestara, majki, djece i njiva, već sada u ovom životu, a u budućem svijetu život vječni.“ (Mk 10,29-30)

Ono što Isus misli ovdje je da će On sam nadoknaditi svaku žrtvu.

Ako se odreknete biti blizu majke i njezine ljubavi i brige, dobit ćete stostruko ljubavi i brige od sveprisutnoga Krista.

Ako se odreknete toploga bratskog prijateljstva, dobit ćete stostruku toplinu i prijateljstvo Krista.

Ako se odreknete osjećaja doma, koji ste imali u svojoj kući, dobit ćete stostruko udobnosti i sigurnosti u saznanju da vaš Gospodin posjeduje svaku kuću.

Potencijalnim misionarima Isus kaže: „Obećajem djelovati za vas i biti uz vas pa nećete moći govoriti o žrtvovanju ičega.“

Što je bio Isusov stav o Petrovu „žrtvujućem“ duhu? Petar je rekao: „Evo, mi smo ostavili sve i pošli za tobom“ (Mk 10,28). Je li to duh „samoodricanja“ koji je Isus pohvalio? Ne, on ga je ukorio.

Isus je rekao: „Nitko nikada ne žrtvuje nešto za mene da ja ne platim natrag stostruko – da, u jednom smislu već u ovom životu, a da ne spominjem vječni život u vremenu koje dolazi.“

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/radical-recompense

Podijelite ovu objavu: