Nebesko olakšanje u nadolazećem gnjevu

Da, pravedno je pred Bogom da vašim mučiteljima zauzvrat dadne muku, a vama, mučenima, pokoj zajedno s nama, kad se u plamenu ognju objavi s neba Gospodin Isus u pratnji svoje anđeoske vojske, koji će se osvetiti onima koji neće da priznaju Boga i koji se ne pokoravaju Radosnoj vijesti o našem Gospodinu Isusu. (2 Sol 1,6-8)

Doći će vrijeme kad će Božja strpljivost doći kraju. Kad Bog bude gledao patnje svog naroda određeno vrijeme i postavljen broj mučenika bude ispunjen (Otk 6,11), onda će doći osveta s neba.

Zapazite da je Božja osveta našim neprijateljim za nas iskustvo „olakšanja“. Drugim riječima, sud nad onima koji nas „muče“ oblik je milosti iskazane nama.

Možda je najvrednija slika suda kao milosti slika babilonskog uništenja u Otkrivenju, u 18. Poglavlju. Tijekom uništenja jak glas s neba viče: „Veseli se nad njom, nebo i vi sveti, apostoli i proroci, jer je Bog zaštitio vaše pravoosuđujući njega“ (Otk 18,20). Zatim se čuje veliko mnoštvo: „Aleluja! Spasenje, slava i moć pripadaju našem Bogu jer su istiniti i pravedni njegovi sudovi“ (Otk 19,1-2).

Kad Božje strpljenje završi dugu utrku ispunjenu patnjom, ovo doba završi i sud dođe na neprijatelje Božjeg naroda, sveti neće osuđivati Božju pravdu.

Znači da posljednje uništenje nepokajanih neće biti iskustvo bijede za Božji narod.

Nevoljkost drugih da se pokaju neće zarobiti osjećaje svetih. Pakao neće moći ucjenjivati nebo tugom. Božji će sud biti odobren, a sveti će iskusiti opravdanje istine kao veliku milost.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/heaven-s-relief-in-the-coming-wrath

Podijelite ovu objavu: