Kad se Bog zaklinje Bogom

Uistinu, dok je Bog Abrahamu davao obećanje, budući da se nije mogao zakleti nikim većim, zakle se sam sobom i reče: „Zaista ću te obasuti božanskim dobročinstvima i dat ću ti brojno potomstvo.“ (Heb 6,13-14)

Postoji jedna Osoba čija je čast, hvala, dostojanstvo, dragocjenost, veličina, ljepota i ugled vredniji nego sve druge vrijednosti zajedno – 10 000 puta vredniji – to jest, to je Bog sam. Dakle, Bog se zaklinje samim sobom.

Da je mogao ići više, išao bi više. Zašto? Kako bi vam dao snažno ohrabrenje u vašoj nadi. Ono što Bog govori zaklinjući se samim sobom jest da je vjerojatnost da će prekršiti riječ obećanja o tome da će nas blagosloviti jednaka onoj da će sebe prezreti.

Bog je najveća vrijednost u svemiru. Nema ništa vrednije ili ljepše od Njega. Dakle, Bog se zaklinje Bogom. Čineći tako, govori: „Želim da imaš toliko pouzdanja u mene koliko je moguće imati.“ Jer, kad bi više bilo moguće, Hebrejima 6,13 kaže da bi nam to Bog dao.

Takav je naš Bog, Bog koji pruža ruku najviše što može kako bi nadahnuo vašu nepokolebljivu nadu. Dakle, bježite k tome Bogu za utočište. Okrenite se od svih površnih, samoporažavajućih nada ovog svijeta i stavite svoju nadu u Njega. Nema ničega i nikoga kao što je Bog za utočište i stijenu nade.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/when-god-swears-by-god

Podijelite ovu objavu: