Pripremite put

Mnoge će sinove Izraelove vratiti Gospodinu, Bogu njihovu. On će ići pred njim s Ilijinim duhom i snagom, da vrati srca otaca prema djeci, a nepokorne nazoru pravednika, te pripravi Gospodinu sklon narod. (Lk 1,16-17)

Što je Ivan Krstitelj učinio za Izrael, advent može učiniti za nas. Ne dopustite da vas Božić uhvati nespremne. Mislim duhovno nespremne. Njegova radost i utjecaj bit će toliko veći ako ste spremni!

Kako biste bili spremni…

Prvo, meditirajte na činjenici da trebamo Spasitelja. Božić je optužnica prije nego postane zadovoljstvo. Neće imati namijenjeni utjecaj dok ne osjetite očajnučku potrebu za Spasiteljem. Neka ove kratke adventske meditacije pomognu probuditi gorko-slatki osjećaj potrebe za Spasiteljem.

Drugo, uključite trijezno samoispitivanje. Advent je za Božić što je korizma za Uskrs. „Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje: pogledaj, ne idem li putem pogubnim, i povedi me putem vječnim!“ (Ps 139,23-24). Neka svako srce pripremi mjesto za Njega… čisteći kuću.

Treće, gradite bogocentrični predosjećaj, iščekivanje i uzbuđenje u svome domu – pogotovo za djecu. Ako ste uzbuđeni zbog Krista, bit će i oni. Ako Božić možete učiniti uzbudljivim samo materijalnim stvarima, kako će djeca dobiti žeđ za Bogom? Oblikujte napore svoje mašte kako bi čudo Kraljeva dolaska bilo vidljivo djeci.

Četvrto, provodite vrijeme u Pismima i pamćenju važnih odjeljaka! „Nije li riječ moja poput vatre – riječ je Jahvina“ (Jer 23,29)! Okupite se oko vatre tijekom ovog adventa. Toplo je. Blista bojama milosti. To je lijek za tisuću boli. To je svjetlo u tamnoj noći.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/prepare-the-way

Podijelite ovu objavu: