Probadajuća snaga riječi

Uistinu je živa i djelotvorna riječ Božja. Ona je oštrija od svakoga dvosjeklog mača i prodire do rastavljanja duše i duha, zglobova i moždine, i može suditi nakane i misli srca. (Heb 4,12)

Riječ je Božja naša jedina nada. Dobre vijesti Božjih obećanja i upozorenja o Njegovu sudu dovoljno su oštra, živa i djelotvorna da prodru do dna mog srca i pokažu mi da su laži grijeha uistinu laži.

Pobačaj neće stvoriti predivnu budućnost za mene. Niti će to učiniti varanje ili provokativno odijevanje ili odbacivanje moje seksualne čistoće ili zataškavanje prijevare na poslu ili razvod ili osveta. A ono što me spašava od te obmane je Riječ Božja.

Riječ je Božjeg obećanja kao otvaranje velikog prozora da uđe jarko jutarnje sunce na žohare grijeha, maskirane kao zadovoljavajući užici u našim srcima. Bog vam je dao dobru vijest, svoja obećanja, svoju riječ, kako bi vas zaštitio od dubokih obmana grijeha koji pokušavaju skameniti vaše srce, namamiti ga dalje od Boga i voditi ga u propast.

Budite dobre volje svi koji se borite za vjeru. Jer, Riječ je Božja živa, djelotvorna i oštrija od svakoga dvosjeklog mača i prodrijet će dublje nego što je bilo koja obmana grijeha prodrla i otkriti što je uistinu vrijedno i u što se uistinu vrijedi pouzdati.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-piercing-power-of-the-word

Podijelite ovu objavu: