Jedini čistač savjesti

Koliko će više krv Krista – koji je po vječnom Duhu prinio sam sebe Bogu kao žrtvu bez mane – očistiti našu savjest od mrtvih djela da služimo živomu Bogu? (Heb 9,14)

Mi smo u modernom dobu – dobu interneta, pametnih telefona, svemirskih putovanja, i transplantacija srca – a naš je problem u temelju isti kao i uvijek: savjest nas osuđuje u čini da se osjećamo Bogu neprihvatljivima. Mi smo udaljeni od Boga.

Možemo se rezati, ili baciti svoju djecu u svetu rijeku, ili dati milijune dolara u dobrotvorne svrhe, ili služiti u pučkoj kuhinji, ili stotine drugih načina pokore i samoranjavanja, a rezultat će uvijek biti isti: mrlja ostaje i smrt užasava.

Znamo da je naša savjest uprljana – ne stvarima izvana, poput diranja trupla, zaprljanih pelena ili komada svinjetine. Isus je rekao da čovjeka onečišćuje ono što izlazi iz njega, ne što ulazi unutra (Mk 7,15-23). Uprljani smo stavovima, kao što su ponos, samosažaljenje, ogorčenost, požuda, zavist, ljubomora, pohlepa, bezosjećajnost i strah.

Jedini odgovor u ovo moderno doba, kao u svako drugo doba, Kristova je krv. Kad vaša savjest ustane i osudi vas, kamo ćete se okrenuti? Hebrejima 9,14 vam daje odgovor: okrenite se Isusu. Okrenite se Kristovoj krvi. Okrenite se jedinom sredstvu za čišćenje koje vam može dati olakšanje u životu i mir u smrti.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-only-conscience-cleanser

Podijelite ovu objavu: