Moguće s Bogom

Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka; i njih mi treba dovesti; one će čuti glas moj. (Iv 10,16)

Bog ima ljudi u svakom narodu. On će ih pozvati Stvoriteljevom snagom. I oni će vjerovati! Kakva li je snaga u ovim riječima kojima možemo pobijediti obeshrabrenje na teškim mjestima na granicama!

Priča Petera Camerona Scotta dobra je ilustracija. Rođen u Glasgowu 1867., Stott je postao osnivač misije za središnju Afriku (Africa Inland Mission). No njegovi počeci u Africi bili su sve samo ne ohrabrujući.

Njegovo prvo putovanje u Afriku završilo je malarijom zbog koje se vratio kući. Nakon što se oporavio, ponovno je otišao u Afriku. Ovaj je povratak bio posebno ugodan za njega jer mu se pridružio brat John. Ali nedugo zatim, John je umro od groznice.
Posve sam, Peter je zakopao brata i u agoniji ponovno se predao propovijedanju Evanđelja u Africi. Ipak, zdravlje ga je izdalo i morao se vratiti u Englesku.

Kako se mogao izvući iz osamljenosti i depresije? Zavjetovao se Bogu. Ali gdje je mogao naći snagu za ponovni povratak u Afriku? Za čovjeka to je bilo nemoguće!

Našao je snagu na groblju Westminister Abbey. Grob Davida Livingstona još je ondje. Scott je tiho došao, našao grob i kleknuo pred njega na molitvu. Na posveti je pisalo:
IMAM I DRUGIH OVACA, KOJE NISU IZ OVOG OVČINJAKA; I NJIH MI TREBA DOVESTI.

Podignuo se s koljena s novom nadom. Vratio se u Afriku. A trenutačna misija koju je osnovao je živa, rastuća snaga Evanđelja u Africi.

Ako je vaša najveća radost iskusiti ispunjavajuću Božju milost, koja se prelijeva od vas radi dobrobiti drugih, onda je najbolja vijest na cijelome svijetu da će Bog učiniti nemoguće kroz vas za spasenje drugih naroda.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/possible-with-god

Podijelite ovu objavu: