Lijek za misionara

Bogu je sve moguće. (Lk 10,27)

Suverena je milost izvor života za kršćanina hedonista. Jer, ono što kršćanin hedonist najviše voli iskustvo je suverene Božje milosti koja ga ispunjava i prelijeva se na dobrobit drugima.

Misionari kršćani hedonisti vole iskustvo „ne ja, nego Božja milost sa mnom“ (1 Kor 15,10). Oni uživaju u istini da je plod njihovih misionarskih napora u potpunosti Božji (1 Kor 3,7; Rim 11,36).

Osjećaju samo radost kad Gospodar kaže: „Jer bez mene ne možete ništa učiniti“ (Iv 15,5). Skaču poput janjadi nad istinom da je Bog uzeo nemogući teret novog stvorenja s njihovih ramena i stavio ga na svoja. Bez prigovaranja kažu: „To ne znači da bismo sami po sebi bili sposobni nešto pomisliti kao da bi dolazilo od nas. Ne, naša sposobnost dolazi od Boga“ (2 Kor 3,5-6).

Kad dođu kući na odmor, ništa ih ne raduje više nego reći crkvama: „Ne usuđujem se reći nešto od onoga što Krist nije po meni učinio za obraćenje pogana riječju i djelom“ (Rim 15,18).

„Bogu je sve moguće!“ – prema naprijed te riječi daju nadu, a prema natrag daju poniznost. One su protuotrov očaju i ponosu – savršeni lijek za misionare.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/medicine-for-the-missionary

Podijelite ovu objavu: