Koliko dobro poznajete Boga

Veći je Bog no što pojmit možemo, nedokučiv je broj ljeta njegovih! (Job 36,26)

Nemoguće je previše dobro poznavati Boga.

On je najvažnija osoba koja postoji. A to je zato što je stvorio sve ostale, i kakvu god važnost oni imali, sve to duguju njemu.
Svaka snaga, inteligencija, vještina ili ljepota dolazi od Njega. Na svakoj skali izvrsnosti, On je beskrajno veći od najbolje osobe koju ste ikad upoznali ili čuli o njoj.

Zato što je beskonačan, neiscrpno je zanimljiv. Nemoguće je, stoga, da je Bog dosadan. Njegovo kontinuirano prikazivanje najinteligentnijih i najzanimljivijih djela je neumorno.

Kao izvor svakoga dobrog užitka, On sam zadovoljava u potpunosti i krajnje. Ako to nije način na koji smo ga iskusili, onda smo ili mrtvi ili spavamo.

Stoga je zadivljujuće kako malo napora ulažemo da bismo ga upoznali.

To je kao kad bi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država došao živjeti k vama na mjesec dana, i vi biste mu samo rekli „Dobar dan“ dok prolazite pokraj njega. Ili kao da ste letjeli brzinom svjetlosti nekoliko sati oko Sunca i solarnog sustava pa, umjesto da ste gledali kroz prozor, vi ste igrali videoigricu. Ili kao da ste pozvani gledati najbolje glumce, pjevače, sportaše, izumitelje i stručnjake dok izlažu ono u čemu su najbolji, ali vi ste odbili prisustvovati kako biste mogli gledati posljednju epizodu TV sapunice.

Pomolimo se da nam beskrajno veliki Bog otvori oči i srca kako bismo ga vidjeli i bolje upoznali.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/how-well-do-you-know-god

Podijelite ovu objavu: