Bog radi za vas

K brdima oči svoje uzdižem: odakle će mi doći pomoć? Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju. Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj. (Ps 121,1-2)

Trebate li pomoć? Ja trebam. Gdje tražite pomoć?

Kad je psalmist podigao svoje oči prema brdima i upitao: „Odakle će mi doći pomoć?“, odgovorio je: „Pomoć je moja od Jahve“ – ne od brda, nego od Boga koji je stvorio brda.

On sam sebe podsjeća na dvije velike istine: da je Bog moćni Stvoritelj iznad svih problema života i da Bog nikada ne spava.
Bog je radnik koji se ne umara. Razmišljajte o Njemu kao o radniku u svojim životima. Da, to je nevjerojatno. Često mislimo o sebi kao o radnicima u Božjem životu. Ali Biblija želi da prvo budemo zaprepašteni činjenicom da je Bog radnik u našim životima: „Oduvijek se čulo nije, uho nijedno nije slušalo, oko nijedno nije vidjelo, da bi koji bog, osim tebe, takvo što činio onima koji se uzdaju u njega“ (Iz 64,3).

Bog radi za nas svakog sata u danu. Ne uzima slobodne dane i ne spava. Zapravo, toliko željno radi za nas da ide okolo i traži još posla koji bi radio za ljude koji se pouzdaju u Njega: „Jer Jahve svojim očima gleda po svoj zemlji da bi se ohrabrili oni kojima je srce iskreno prema njemu“ (2 Ljet 16,9).

Bog voli pokazivati svoju neumornu snagu, milost i dobrotu radeći za ljude koji se pouzdaju u Njega. Isus je bio glavni put na koji je Otac ovo pokazivao: „Jer Sin Čovječji nije došao da mu služe, nego da on služi“ (Mk 10,45). Isus radi za svoje sljedbenike. On im služi.

To je ono što moramo vjerovati – stvarno vjerovati – kako bismo se „uvijek radovali“ (1 Sol 5,16), „zahvaljivali uvijek za sve“ (Ef 5,20), imali „mir Božji koji nadilazi svaki razum“ (Fil 4,7), „ne brinuli se tjeskobno ni za što“ (Fil 4,6), mrzili svoje živote „na ovom svijetu“ (Iv 12,25) i „ljubili bližnjega svoga kao samoga sebe“ (Mt 22,39).

Kakva li je to istina! Kakva stvarnost! Bog je budan dan i noć kako bi radio za one koji čekaju na Njega.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/god-works-for-you

Podijelite ovu objavu: