Isus poznaje svoje ovce

Moje ovce slušaju glas moj. Ja ih poznajem. (Iv 10,27)

Isus poznaje one koji su Njegovi. Kakvo je to znanje?

Ivanovo evanđelje 10,3 bliska je paralela 27. stihu. Tamo piše: „Ovce slušaju glas njegov. On ovce svoje zove imenom te ih izvodi van.“
Tako, kad Isus kaže: „Ja ih poznajem“, znači, ako ništa drugo, da ih poznaje po imenu; to jest, pozna ih individualno i intimno. One nisu anonimne, izgubljene u stadu.

Stihovi 14 i 15 daju nam još jedan uvid: „Ja sam pastir dobri, poznajem svoje ovce i ovce moje poznaju mene, kao što Otac poznaje mene i kao što ja poznajem Oca.“

Postoji stvarna sličnost između načina na koji Isus poznaje svog Oca na nebu i načina na koji poznaje svoje ovce. Isus sebe vidi u Ocu i vidi sebe u svojim učenicima.

Do neke mjere Isus svoj karakter prepoznaje u svojim učenicima. Vidi vlastiti žig na ovcama.

On je kao muž koji čeka svoju suprugu na aerodromu; gleda svaku osobu koja se iskrcava iz aviona. Kad se ona pojavi, on je poznaje, prepoznaje njezine osobine, uživa u njoj, ona je jedina koju prihvaća.

Apostol Pavao to kaže na ovaj način: „Ali čvrsto stoji temelj koji je Bog postavio, on nosi ovaj pečat: ‘Gospodin poznaje svoje’“ (2 Timoteju 2,19).

Teško je previše naglasiti kakva je nevjerojatna privilegija biti poznat osobno, intimno i s ljubavlju Božjeg Sina. To je dragocjen dar svim njegovim ovcama, a u sebi sadrži i obećanje vječnog života.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/jesus-knows-his-sheep

Podijelite ovu objavu: