Dionik u savezu

Učinit ću da ondje za Davida rog izraste, pripravit ću svjetiljku za svog pomazanika. U sram ću mu obući dušmane, a na njemu će blistat vijenac moj. (Ps 132,17-18)

Tko će imati koristi od obećanja koje je Bog dao Davidu?

„Učinit ću da ondje za Davida rog izraste, pripravit ću svjetiljku za svog pomazanika. U sram ću mu obući dušmane, a na njemu će blistat vijenac moj.“ (Ps 132,17-18)

„O svi vi koji ste žedni, dođite na vodu; ako novaca i nemate, dođite. Bez novaca i bez naplate kupite vina i mlijeka!… Sklopit ću s vama Savez vječan, Savez milosti Davidu obećanih.“ (Iz 55,1,3b)

Tko god dođe Bogu kroz Isusa Krista, Njegova Sina, žedan onoga tko On jest, radije nego da ovisi o tome tko smo mi ili što radimo, Bog će s takvim sklopiti savez.

Kakav savez? Savez definiran i osiguran Božjom ljubavi za Davida. Mislim da to znači da sam ja dionik Davidova saveza. Što dobiva David, dobit ću i ja u Kristu Isusu.

Što to uključuje?

Rog će izrasti za mene. To jest, velika će se snaga boriti za mene i štititi me. Bog će mi pripremiti svjetiljku. To jest, svjetlo će me okružiti i tama me neće nadjačati. Kruna će biti spremna za mene. To jest, vladat ću sa Sinom Davidovim i sjesti s njim na njegovo prijestolje. „Pobjedniku ću dati da sjedne sa mnom na mome prijestolju“ (Otk 3,21).

Zapanjujuće je što ću imati koristi od obećanja danih Davidu. Bog želi da bude zapanjen. Želi da, kad završim svoja dnevna čitanja, ostanem zapanjen snagom, autoritetom i sigurnošću kojom me On voli.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/included-in-the-covenant

Podijelite ovu objavu: