Glavna svrha službe

A mi ne pripadamo onima koji otpadaju da propadnu, nego onima koji vjeruju da spase dušu. (Heb 10,39)

Nemojte gledati na privremenu cijenu ljubavi i ustuknuti od pouzdanja u Božja neizmjerno veća obećanja. Ne samo što ćete propustiti obećanja; bit ćete uništeni.

Ovdje je riječ o paklu, ne samo o nekoliko dodatnih nagrada. Stih 39. kaže: „A mi ne pripadamo onima koji otpadaju da propadnu.“ To je vječna osuda.

Zato upozoravamo jedni druge: Nemojte odlutati! Nemojte ljubiti svijet! Nemojte početi misliti kako ništa veliko nije na kocki. Bojte se strašne mogućnosti da vam više bude stalo do obećanja grijeha nego do Božjih obećanja. Kao što Poslanica Hebrejima 3,13-14 kaže: „Naprotiv, opominjite se međusobno svaki dan sve dotle dok traje ovo ‘danas’, da koji od vas ne otvrdne zavodljivošću grijeha! Mi smo uistinu postali i jesmo sudionici Kristovi ako nadu kakvu smo od početka imali čvrsto sačuvamo do svršetka.

Ali, prije svega, moramo se usredotočiti na dragocjenost obećanja i pomoći jedni drugima iznad svega cijeniti veličinu nagrade koju nam je Krist pribavio. Jedni drugima moramo govoriti što stih 35. kaže: „Ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada.“ Zatim moramo jedni drugima pomoći vidjeti veličinu nagrade.

Vjerujem da je to glavni zadatak propovijedanja i glavna svrha malih grupa i svih službi Crkve – pomoći ljudima vidjeti veličinu onoga što je Krist osigurao svima koji će to vrednovati više nego svijet. Zadatak je pomoći ljudima vidjeti i uživati u tome, tako da Božja nadmoćna vrijednost sjaji u njihovu zadovoljstvu i žrtvama proizašlima iz takvoga srca.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-main-purpose-of-ministry

Podijelite ovu objavu: