Kako moliti za nevjernike

Braćo, želja moga srca i moja molitva Bogu za njih jest da se spase. (Rim 10,1)

Pavao moli da Bog dadne obraćenje Izraelu. Moli za njihovo spasenje! On ne moli za nedjelotvorne, već za djelotvorne utjecaje. A tako bismo i mi trebali moliti.

Trebali bismo uzeti Božja obećanja novoga saveza i moliti ga da se ispune na našoj djeci i susjedima, i na svim misijskim područjima svijeta.

Bože, iščupaj iz njih kameno srce i stavi u njih srce od mesa (Ez 11,19). Obreži njihovo srce tako da tebe ljube (PnZ 30,6)! Oče, udahni svoj Duh u njih da hode prema tvojim zakonima (Ez 36,27). Daj im obraćenje da potpuno upoznaju istinu i umaknu iz mreže đavla koji ih žive drži u ropstvu (2 Tim 2,25-26). Otvori njihova srca tako da vjeruju riječima Evanđelja (Dj 16,14)!

Kad vjerujemo u Božju suverenost – u pravo i snagu Božju da izabere, a zatim otvrdnule grešnike dovede do vjere i spasenja – bit ćemo sposobni moliti bez nedosljednosti, i s velikim biblijskim obećanjima za obraćenje izgubljenih.

A Bogu je ugodna takva molitva jer mu pripisuje pravo i slavu da bude slobodan i suveren Bog, kakav je u izabranju i spasenju.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/how-to-plead-for-unbelievers

Podijelite ovu objavu: