Kako se boriti za svetost

Težite za mirom sa svima, i za posvećenjem, bez kojega nitko neće vidjeti Gospodina! (Heb 12,14, Varaždinski prijevod)

Postoji praktična poslušnost bez koje nećemo vidjeti Gospodina. Mnogi žive kao da to nije tako.

Postoje oni koji se izjašnjavaju da su kršćani, a žive tako grešnim životima da će čuti Isusove strašne riječi: „Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene, zlotvori!“ (Mt 7,23). Pavao kaže onima koji se izjašnjavaju kršćanima: „Ako po tijelu živite, umrijet ćete“ (Rim 8,13).

Dakle, postoji svetost bez koje nitko neće vidjeti Gospodina. A nadasve je važno učiti boriti se za svetost vjerom u buduću milost.
Postoji još jedan način kako tražiti svetost koji vodi u propast i smrt. Apostoli nas upozoravaju na služenje Bogu na bilo koji drugi način osim vjerom u Njegovu milost koja osposobljava.

Na primjer, Petar kaže: „Ako tko služi, neka to čini kao snagom koju daje Bog, da se u svemu proslavlja Bog po Isusu Kristu“ (1 Pet 4,11, Varaždinski prijevod). A Pavao kaže: „Ne usuđujem se reći nešto od onoga što Krist nije po meni učinio za obraćenje pogana riječju i djelom“ (Rim 15,18; također, pogledajte 1 Kor 15,10).

Trenutak po trenutak, milost dolazi kako bi nas osposobila činiti „svako dobro djelo“ koje Bog ima spremno za nas. „A Bog može tako obilato izliti na vas svaku vrstu milosti, da mognete imati uvijek i u svemu sasvim dovoljno svega i još imati viška za koje mu drago dobro djelo“ (2 Kor 9,8).

Borba za dobra djela borba je za vjeru u buduću milost.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/how-you-must-fight-for-holiness

Podijelite ovu objavu: