Medeni mjesec koji nikad ne završava

Kao što se ženik raduje nevjesti, tvoj će se Bog tebi radovati. (Iz 62,5)

Kad Bog čini dobro svome narodu, to nije kao kad sudac protiv volje pokazuje dobrotu kriminalcu koji mu je odbojan (iako u toj analogiji ima istine); to je kao kad ženik pokazuje osjećaje svojoj mladenki.

Ponekad se šalimo i kažemo o braku: „Medeni je mjesec završio.“ Ali to je zato što smo mi kraj. Ne možemo održati razinu intenziteta osjećaja medenog mjeseca. Ali Bog kaže da je Njegova radost za Njegov narod kao što se ženik raduje mladenki.

On govori o intenzitetu, zadovoljstvima, energiji, uzbuđenju, entuzijazmu i uživanju u medenome mjesecu. Pokušava u naša srca donijeti razumijevanje svojih riječi da se raduje u nama svim svojim srcem.
I radovat ću se čineći im dobro; i čvrsto ću ih zasaditi u ovoj zemlji, svim srcem svojim, svom dušom svojom. (Jeremija 32,41)
Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj! On će se radovati tebi pun veselja, obnovit će ti svoju ljubav, kliktat će nad tobom radosno. (Sefanija 3,17)

K tomu, Božji medeni mjesec nikad ne završava. On je beskrajan u snazi, mudrosti, kreativnosti i ljubavi te će se pobrinuti da postanemo sve ljepši kroz vječnost; a On je beskrajno kreativan u izmišljanju novih stvari koje možemo činiti zajedno tako da nikad neće biti dosadno u sljedećih trilijun tisućljeća.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/the-honeymoon-that-never-ends

Podijelite ovu objavu: