Koliko vas Bog želi blagosloviti

Jahve će se opet radovati nad tvojim dobrom. (PnZ 30,9)

Bog nas ne blagoslivlja nevoljko. Postoji jedna vrsta gorljivosti u Božjim dobročinstvima. On ne čeka na nas da dođemo k Njemu. On nas traži jer mu je zadovoljstvo činiti nam dobro. Bog ne čeka na nas; On traga za nama. To je, zapravo, doslovan prijevod Psalma 23,6: „Dobrota i milost pratit će mene sve dane života moga.“

Bog voli iskazivati milosrđe. Reći ću to još jednom. Bog voli iskazivati milosrđe. On ne oklijeva, niti je neodlučan ili nesiguran u svojoj želji da čini dobro svome narodu. Da bi se Njegova ljutnja oslobodila, mora mora se slomiti jaki osigurač, ali Njegovo milosrđe ima lak okidač. To je mislio kad je sišao na planinu Sinaj i rekao Mojsiju: „Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću“ (Izl 34,6).

Boga ne možemo iritirati, niti je nervozan. Njegova ljutnja nema kratak fitilj. Umjesto toga, beskrajno je energičan s apsolutno neograničenim i beskrajnim entuzijazmom za ispunjenjem svojih zadovoljstava.

Teško nam je to razumjeti jer svaki dan moramo spavati kako bi se samo nosili sa sobom, a da ne spominjem napredak. Idemo gore-dolje u onome u čemu uživamo. Bude nam dosadno i budemo obeshrabreni jedan dan, a drugi dan se osjećamo puni nade i uzbuđeni.
Mi smo kao gejziri koji grgoću i pucketaju te hirovito iskaču. Ali Bog je poput velike Niagare – gledate u nju i mislite: zasigurno ovo ne može teći ovolikom snagom godinu za godinom, za godinom.

To je način na koji nam Bog čini dobro. On se nikada ne umara. To mu nikada ne dosadi.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/how-much-god-wants-to-bless-you

Podijelite ovu objavu: