Nada za najgore grešnike

Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem; smilovat ću se kome hoću da se smilujem. (Izl 33,19)

Mojsije je trebao nadu da Bog stvarno može imati milosrđa za okorjele ljude koji su upravo prihvatili idolopoklonstvo i prezreli Boga koji ih je izveo iz Egipta.

Kako bi Mojsiju dao nadu i povjerenje koje mu je trebalo, Bog je rekao: „Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem.“ Drugim riječima: „Moji izbori ne ovise o stupnju zla ili dobra u čovjeku, već samo o mojoj suverenoj volji. Stoga, nitko ne može reći da je previše zao da bi mu mogla biti iskazana milost.“

Doktrina bezuvjetnog izbora velika je doktrina nade za najgore grešnike. To znači da, kad treba biti kandidat za milost, vaša pozadina nema nikakve veze s Božjim izborom.

Ako niste bili nanovorođeni i dovedeni do spasonosne vjere u Isusa Krista, nemojte potonuti u beznađe misleći da ste previše pokvareni ili da je otvrdnuće vašega prijašnjeg života nepremostiva prepreka Božjem milostivom djelu u vašem životu. Bog voli veličati slobodu svoje milosti, spašavajući najgore grešnike.

Okrenite se od svoga grijeha; zazovite Gospodina. Čak i u ovom dnevnome čitanju On vam je milostiv i daje vam snažno ohrabrenje da k Njemu dođete po milosrđe.

„Hajde, dakle, da se pravdamo, govori Jahve. Budu l’ vam grijesi kao grimiz, pobijeljet će poput snijega; kao purpur budu li crveni, postat će kao vuna“ (Iz 1,18).

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/hope-for-the-worst-of-sinners

Podijelite ovu objavu: