Njegovo je vrijeme savršeno

Dakle: pristupajmo s pouzdanjem k prijestolju milosti da primimo milosrđe i nađemo milost za pravodobnu pomoć. (Heb 4,16)

Sva je naša služba u budućnosti – trenutak, mjesec, godinu ili desetljeće od ovoga trenutka. Imamo obilje vremena brinuti se o svojoj nepodesnosti. Kad se to dogodi, moramo se okrenuti molitvi.

Molitva je oblik vjere koji nas danas povezuje s milošću koja će nas učiniti podesnima za sutrašnju službu. Pravo je vrijeme sve.

Što ako milost dođe prerano ili prekasno? (…) Poanta je da je molitva način kako pronaći buduću milost za pravodobnu pomoć. Ta milost uvijek stiže „s prijestolja milosti“ na vrijeme. Fraza „prijestolje milosti“ znači da buduća milost dolazi od Kralja svemira koji je postavio vrijeme vlastitim autoritetom (Dj 1,7).

Njegovo je vrijeme savršeno, ali je ono rijetko naše: „Jer je tisuću godina u očima tvojim k’o jučerašnji dan koji je minuo“ (Ps 90,4). Na globalnom nivou, on određuje vrijeme uspona i padova naroda (Dj 90,4). Kao i na osobnom nivou: „U tvojoj je ruci sudbina moja“ (Ps 31,15).

Kad se pitamo o dolasku buduće milosti, moramo razmišljati o „prijestolju slave“. Ništa ne može zaustaviti Božji plan da pošalje milost kad je to najbolje za nas. Buduća je milost uvijek pravodobna.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/his-timing-is-perfect

Podijelite ovu objavu: