Pouzdan u zemaljskom

Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati! (Mt 6,33)

Jedno od najsnažnijih svjedočanstava svedostatnosti buduće milosti je „načelo vjere“ koje su prihvatili mnogi misionari, osobito oni u organizaciji Overseas Missionary Fellowship – OMF (Prekooceansko misionarsko udruženje).

Kako ne bih osudio one koji slijede drugačiji uzorak, ovo je praksa onih koji su nastavili stopama Hudsona Taylora kako bi potaknuli srca ljudi da daju pričajući s Bogom, a ne s ljudima.

James H. Taylor, praunuk osnivača, objašnjava kako ova vjera u buduću milost, ukorijenjena u prikazivanju prošlih milosti, veliča Boga.
„Mi… krećemo s mjesta vjere. Vjerujemo da Bog postoji. Postali smo uvjereni u to na mnoge načine, ali svatko je od nas iskusio Božju milost koja nas je dovela do toga da ga upoznamo kroz Isusa Krista i kroz nanovorođenje po Njegovu Duhu. Vjerujemo da imamo dobre temelje vjere u Njega kroz povijesnu činjenicu uskrsnuća Isusa Krista od mrtvih: vjerujemo da je netko tko je rekao da će umrijeti i uskrsnuti, pa to i učinio, vjerodostojan na svaki drugi način. Stoga, spremni smo se pouzdati u Njega, ne samo za vječno spasenje svojih duša već i za praktičnu proviziju našega svakidašnjeg kruha i financijske pomoći.“

OMF objavljuje svjedočanstva Božje nevjerojatne vjernosti kako bi pokazao slavu svoje svedostatne buduće milosti. „Želimo pokazati da se možete pouzdati u Boga da će učiniti sve što kaže, tako što dijelimo s drugima kako je providio za zemaljske potrebe, kao što su avionske karte, obroci, bolnički troškovi, i redovitu potporu grupi kršćana već više od sto godina.

OMF se posvetio proslavljanju Božje pouzdanosti – kroz svoje poruke i metode. Hudson Taylor to kaže ovako: „Postoji živi Bog. On je govorio u Bibliji. On misli ono što kaže i učinit će to što je obećao.“

Životi su vjere odlično ogledalo Božje pouzdanosti.

 

Izvor: http://www.desiringgod.org/articles/dependable-in-the-mundane

Podijelite ovu objavu: